När jag trodde månaden var i hamn!

Jag tänkte stilla för mig själv igår kväll att "nu har jag en hel månads närvaro på jobbet.. Superbra!" För att sedan tio över nio höra Robin gny inne i rummet.. Jag trodde han hade fått en numera sällsynt nattskräcksattack och sekunden senare fick jag parera värsta kaskadspyan.. Och så har det fortsatt större delen av natten som var.. Robin har slutat kräkas nu, senast imorse hulkade han ut den fjuttiga mängd vatten som jag trodde han fick behålla.. Dock springer han på muggen för att det kommer andra vägen ännu..
Nu har jag petat i honom vätskeersättning, proviva och vatten och han får faktiskt behålla det! Jag ska prova lite senare idag med skorpor och jag hoppas han får behålla det! Ida blev hämtad av sin far imorse, lika bra att hålla henne undan eftersom det mycket väl kan vara vinterkräksjukan Robin har.. Det har varit så intensivt och "häftigt" i symptomen.. Jag hoppas att jag klarar mig!
Så summa summarum min fulla närvarotid för januari sket sig. Bokstavligt talat.

För att gå över till ett annat ämne.. Vad har hänt med människan idag? Vad hände med att träffa människor socialt, alltså inte lika med på Facebook? Bara ta en fika, snacka skit, skratta irl..? Jag är inte ofta inne på Facebook, jag anser att det inte finns något där att göra. Det tycks råda en sorts fysiskt social lathet, man behöver inte ringa en vän för att höra hur dom mår! Surfa in på Facebook och läs om huruvida en person är singel, gift, torkat diskbänken med Javex, borstat katten, precis druckit en kopp kaffe, bakat en kaka, lagt upp tusentals egobilder, ja, du behöver inte engagera dig i att höra av dig för att stilla nyfikenheten! Du får den uppdatering du behöver om människorna omkring dig tack vare internet! Något som stör mig enormt när det kommer till Idas skola är att "byggrummet" ska tas bort för att ersättas med datorer istället! WTF? Varför har datorer kommit att spela en större roll än vad det redan gör idag? Jag vågar inte gissa vad som har utvecklats om fem år.. Jag läste i dagens Metro (goding kom hem för att äta på sin lunch idag och hade med sig en Metro..) att Facebook leder till sex fortare.. Bara för att man säljer ut sig på nätet genom att lägga upp precis all info om sig själv så behövs inte ansträngningen att dejta personen en längre tid innan något händer.. Jag vet inte vad jag ska säga om något alls överhuvudtaget idag.. Ingenting är längre vackert eller värt att kämpa för, äkta känslor tycks vara sällsynta.. Ta bara den där sexualundervisningsfilmen som skall visas till ungdomar idag.. Där är det en mörk ung kille som "har sig" med en ljushyad tjej och sedan går hon hem och han kastar sig i soffan och utbrister vilken sexgud han är! Vad hände med den där intima och speciella (kärleken?). Är det inte viktigt att en verklig bild av hur livet skall vara och hur kärlek skall vara lyfts fram istället för denna eviga dokusåpafuckerimentalitet?

Jag ska återgå nu till att se filmen Gustaf för tredje gången idag.. :)

Om det är någon som är intresserad av att prata i telefon idag med mig så är det bara att ringa! Fuck Facebook.

Nu ska ni få lära er något om Aloe vera och varför den faktiskt är så fantastisk!

Vi mår som vi äter, eller hur? Idag vet vi att kosten spelar en avgörande roll för både välbefinnande och immunförsvar. Särskilt frukt och grönsaker innehåller mängder av nödvändiga näringsämnen, som vi behöver varje dag. Men om inte kroppen kan ta upp och tillgodogöra sig näringen, så hjälper det inte att äta rätt! Det gäller alltså att underlätta kroppens jobb, och det är här Aloe vera spelar en hjälpande och viktig roll. Aloe vera är en mycket gammal kulturväxt, som länge använts för sina hudvårdande egenskaper. Numera har forskning även bekräftat att den har en positiv inverkan på mag- och tarmsystemet och det gör Aloe vera till ett intressant, och helt naturligt, kosttillskott. Vi vet att dagens skräpmat ger morgondagens bristtillstånd. Frukt och grönsaker är inte lika nyttiga som förr, eftersom de ofta intensivodlas och transporteras långa vägar. Dessutom utsätts vi för yttre och inre stress som dränerar oss på både näring och energi.

Ansiktet avslöjar hur vi mår! En krånglande mage påverkar hela kroppen. Alldeles självklart egentligen, eftersom den är centrum för immunförsvaret. Att dricka Aloe vera varje dag är ett lätt sätt att hålla magens slemhinna i prima skick! Aloe innehåller växtämnen som påverkar magens bakterieflora och ph-värde samt ökar upptaget av vitaminer och antioxidanter. Några matskedar om dagen är allt som behövs för en gladare mage. Med dagens kost får vi i oss mycket som ger beläggningar i tarmsystemet och som hindrar det från att effektivt ta upp näring. Aloe vera innehåller saponiner, naturliga tvålämnen, som löser upp och avlägsnar slaggprodukter skonsamt.


Vad är Aloe vera?
Det är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. I familjen ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Aloe är en egen undergrupp som består av flera hundra olika växter och av dessa är Aloe Barbadensis Miller den som är mest kraftfull och som används kommersiellt. Aloe vera bladets ytterbark är tjock, med en hård och vaxartad yta och under ytan finns plantans kärlsystem som transporterar vatten och mineraler från rötterna upp till bladen. Det är från dessa blad Aloe verans inre gelé pressas ut och snabbt stabiliseras så fort som möjligt för att förhindra oxidering vid skördning. Forever Living Products anläggningar har full kontroll över hela kedjan, från planta till produkt. När det gäller en grönsak som Aloe vera är det viktigt att den odlas utan konstgödsel och besprutning och Forever Living Products Aloe vera odlas ekologiskt och skördas för hand.

Aloe verans gelé innehåller 75 kända, viktiga ingredienser som samverkar och troligen gör Aloe vera till världens nyttigaste grönsak:

Antrakinoner
- Ämnen som har en bitter smak och ger gelén en svagt gul färg.

Mineraler -
Aloe vera innehåller de viktiga mineralerna kalcium, mangan, natrium, koppar, magnesium, kalium, zink, krom och järn.

Vitaminer
- I Aloe vera finns alla viktiga vitaminer, förutom D och K. De viktigaste är antioxidanterna C, E och betakaroten (provitamin A). Aloe vera är också en av få plantor som innehåller vitamin B12, som vi behöver för vårt blod!

Lignin
- En cellolosabaserad substans som finns i gelén. Den fungerar som transportör av andra ämnen i kroppen.

Steroler
- Dessa ämnen är viktiga för celluppbyggnaden i kroppen.

Aminosyror
- Vi behöver 20 aminosyror för att hålla oss friska. Kroppen kan producera alla utom åtta, som kallas de essentiella. Aloe vera innehåller minst 18 aminosyror och sju av åtta av de essentiella!

Saponiner
- Oljiga ämnen med rengörande och antiseptiska egenskaper. Tack vare dem renas tarmen naturligt och kan bättre ta upp näring.

Enzymer
- Aloe vera innehåller ett stort antal enzymer, som lipaser och proteaser. De bryter ned födan och hjälper matsmältningen att fungera.

Sackarider
- Aloe vera innehåller både monosackarider som glukos och fruktos, och polysackarider. De vikyigaste är den långa kedjan polysackarider som ger kroppen förutsättningar att bevara hälsan.


Aloe vera är ett naturligt kosttillskott och du riskerar ingenting annat än att må bra - varje dag!We Will Rock You!

I fredags åkte jag och John till Cirkus i Stockholm för att se musikalen We Will Rock You! Vi var på plats redan halv sju för att avnjuta en förrätt, en huvudrätt och en efterrätt och det smakade bra. Klockan nio började musikalen. Jag var helt fast från första sekund till slutet, det var så otroligt bra och alla låtar framfördes antingen på svenska eller engelska.. Jag vet inte ens vad jag ska skriva nu för att allt var så otrolig bra! Bra, bra, BRAA! :) Jag funderade en stund innan i bilen på väg upp om man skulle börja gråta vid något tillfälle, men vad sjutton.. Det är ju teater, man gråter väl inte då..? Tji fick jag.. En låt framfördes "No one but you (Only the good die young)" och efter cirka tre sekunder så kände jag klumpen i halsen, sen kände jag Johns hand krama om min hand hårdare och till sist gick det inte längre.. Det kom tårar, men inte bara pga framförandet men också vad låten handlar om och mina tankar gick till John och sen flashade en bild på Freddie Mercury ovanför scenen och ja.. Det blev för mycket.. Tiden gick iallafall fort och det var bland det bästa jag sett i mina dar! Vi hade dessutom väldigt bra platser, rad tio och i mitten! Tusen tack John för denna underbara julklapp! <3


Holy Cow!

Det känns fantastiskt. Det känns super duper: Jag är återigen ledig! :D Jag fick mersmak från julledigheten och det passade ju så bra med en mjukstart i arbetslivet in på året 2011. Jag gjorde en grym upptäckt häromdagen i almanackan också: veckan innan jag och John flyger söderut till Cypern så är vi lediga torsdag och fredag innan helgen! Det innebär att vi hinner varva ned lagom till när vi åker. Jag minns att vi kunde inte varva ner förrän tre dagar efter vi landat i Cypern sist. Man hade liksom den där vardagsstressen inombords på något sätt. Vi hade bråttom till "något" hela tiden fast vi inte ens hade något på agendan! Jag ser fram emot sommaren 2011. Då är det mycket som händer och speciellt när jag har barnen på semestern! Det ska bli sååååå underbart kul!

Ikväll har jag gräddat bullar till oss och tonåringarna..! Jag tyckte mig se en stor skillnad på hur bullarna jäste med blå jäst istället för röd. Ica Maxi hade slut på röd jäst.. Bullarna blev fjantigt platta och mindre än vanligt iallafall.

Nu dags för Donkey Kong Returns!
Have a najs kväll!

God fortsättning!

Det blev en lugn nyårsafton för mig denna gång också! Med lugn så menar jag att det fanns knappt alkohol med i bilden eftersom jag hade barnen. Vi firade hemma hos John och vi lagade en typiskt nyårsmiddag, oxfilé med potatisgratäng, beasås och sallad. Kvällen förflöt sakta, speciellt för barnen eftersom dom inte kunde sluta fråga när vi skulle ut och skjuta raketer.. *s* Tjugo i tolv tog vi på oss ytterkläderna och begav oss ut i snöyran. Vi hittade en ganska lugn plats att skjuta från och barnen hade sina hörselkåpor på! Små öron skall skyddas! Är det bara jag som gråter vid tolvslaget? :D Jag blir så upprymd av alla fyrverkerier och så.. Ett nytt år står framför våra fötter och må detta år bli ännu bättre än föregående år! God fortsättning på er allihopa!
RSS 2.0