Nu ska ni få lära er något om Aloe vera och varför den faktiskt är så fantastisk!

Vi mår som vi äter, eller hur? Idag vet vi att kosten spelar en avgörande roll för både välbefinnande och immunförsvar. Särskilt frukt och grönsaker innehåller mängder av nödvändiga näringsämnen, som vi behöver varje dag. Men om inte kroppen kan ta upp och tillgodogöra sig näringen, så hjälper det inte att äta rätt! Det gäller alltså att underlätta kroppens jobb, och det är här Aloe vera spelar en hjälpande och viktig roll. Aloe vera är en mycket gammal kulturväxt, som länge använts för sina hudvårdande egenskaper. Numera har forskning även bekräftat att den har en positiv inverkan på mag- och tarmsystemet och det gör Aloe vera till ett intressant, och helt naturligt, kosttillskott. Vi vet att dagens skräpmat ger morgondagens bristtillstånd. Frukt och grönsaker är inte lika nyttiga som förr, eftersom de ofta intensivodlas och transporteras långa vägar. Dessutom utsätts vi för yttre och inre stress som dränerar oss på både näring och energi.

Ansiktet avslöjar hur vi mår! En krånglande mage påverkar hela kroppen. Alldeles självklart egentligen, eftersom den är centrum för immunförsvaret. Att dricka Aloe vera varje dag är ett lätt sätt att hålla magens slemhinna i prima skick! Aloe innehåller växtämnen som påverkar magens bakterieflora och ph-värde samt ökar upptaget av vitaminer och antioxidanter. Några matskedar om dagen är allt som behövs för en gladare mage. Med dagens kost får vi i oss mycket som ger beläggningar i tarmsystemet och som hindrar det från att effektivt ta upp näring. Aloe vera innehåller saponiner, naturliga tvålämnen, som löser upp och avlägsnar slaggprodukter skonsamt.


Vad är Aloe vera?
Det är en köttig växt som tillhör liljefamiljen. I familjen ingår blomväxter, men även sparris, lök och vitlök. Aloe är en egen undergrupp som består av flera hundra olika växter och av dessa är Aloe Barbadensis Miller den som är mest kraftfull och som används kommersiellt. Aloe vera bladets ytterbark är tjock, med en hård och vaxartad yta och under ytan finns plantans kärlsystem som transporterar vatten och mineraler från rötterna upp till bladen. Det är från dessa blad Aloe verans inre gelé pressas ut och snabbt stabiliseras så fort som möjligt för att förhindra oxidering vid skördning. Forever Living Products anläggningar har full kontroll över hela kedjan, från planta till produkt. När det gäller en grönsak som Aloe vera är det viktigt att den odlas utan konstgödsel och besprutning och Forever Living Products Aloe vera odlas ekologiskt och skördas för hand.

Aloe verans gelé innehåller 75 kända, viktiga ingredienser som samverkar och troligen gör Aloe vera till världens nyttigaste grönsak:

Antrakinoner
- Ämnen som har en bitter smak och ger gelén en svagt gul färg.

Mineraler -
Aloe vera innehåller de viktiga mineralerna kalcium, mangan, natrium, koppar, magnesium, kalium, zink, krom och järn.

Vitaminer
- I Aloe vera finns alla viktiga vitaminer, förutom D och K. De viktigaste är antioxidanterna C, E och betakaroten (provitamin A). Aloe vera är också en av få plantor som innehåller vitamin B12, som vi behöver för vårt blod!

Lignin
- En cellolosabaserad substans som finns i gelén. Den fungerar som transportör av andra ämnen i kroppen.

Steroler
- Dessa ämnen är viktiga för celluppbyggnaden i kroppen.

Aminosyror
- Vi behöver 20 aminosyror för att hålla oss friska. Kroppen kan producera alla utom åtta, som kallas de essentiella. Aloe vera innehåller minst 18 aminosyror och sju av åtta av de essentiella!

Saponiner
- Oljiga ämnen med rengörande och antiseptiska egenskaper. Tack vare dem renas tarmen naturligt och kan bättre ta upp näring.

Enzymer
- Aloe vera innehåller ett stort antal enzymer, som lipaser och proteaser. De bryter ned födan och hjälper matsmältningen att fungera.

Sackarider
- Aloe vera innehåller både monosackarider som glukos och fruktos, och polysackarider. De vikyigaste är den långa kedjan polysackarider som ger kroppen förutsättningar att bevara hälsan.


Aloe vera är ett naturligt kosttillskott och du riskerar ingenting annat än att må bra - varje dag!



Speak up!

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Hemliga klubben råder!)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0