När du trodde att du visste allt..!

Så visar det sig vara helt tvärtom. *hahaha* Nä, men den där fattade ni inte så jag lämnar det orört.

Denna nyårsaftonskväll flyter på bra. Jag och barnen avnjöt en krämig potatisgratäng, marinerat kött och bearnaisesås, och nu har vi dukat fram alla möjliga sorters kräkframkallande godsaker. Det vill säga om man äter för mycket utav det. Godis, ostkrokar, chips och hjärtan..! Päroncidern står beredd och på kylning till tolvslaget. Simpsons får stå för underhållningen i en timme nu och sedan blir det dags för kuddar och täcken och madrasser att göra entré till vardaschrummet. (Ni ska höra hur svårt jag har för att uttala ordet vardagsrum! Därav stavningen.) Och kanske får en rolig barnfilm söva barnen ikväll. Jag har fått flera samtal och sms från diverse människor som önskar gott nytt år och det är alltid kul! Att det finns människor som tänker på oss!

Det börjar bli dags för mig att hoppa ur mina fantastiska Miss Sixtyjeans och dra på mjukisarna. Klockan är strax åtta och endast fyra timmar återstår av detta år. Dessa fyra sista timmar tänker jag ägna mig åt att tänka på allt det onda och allt det goda som har inträffat under året som varit. Jag tar med mig allt det goda in i det nya året och lämnar det onda bakom. Det gäller alla, dra lärdom av det som varit! Gott som ont! Som Martin Luther King en gång sade:

-The only purpose in life, is to be happy.

Så med dessa ord lämnar jag året 2009 och blickar framåt mot fantastiska upplevelser och människor jag och barnen kommer att träffa, det kommer skapas många fina minnen nästa år! Ett riktigt gott nytt år till er alla där ute!Back to the 90´s!

Jag minns när jag fick mitt Super nintendo i julklapp. Zelda spelades nästan hela julaftonsnatten med pappa. Och jag är glad att jag har Super nintendot kvar! Dock har handkontrollen varit i ett mycket dåligt skick, up until now. Mästaren har fixat handkontrollen.. (Handkontrollen var skitig som bara den!) Den skruvades isär och rengjordes samt så switchades det på gummiplattan som är förankrad under tryckknapparna. Nu är det bara att gejma igen!

Jag vet inte riktigt hur jag och barnen ska spendera den sista dagen på året 2009. Jag har inte hört något från mamma angående lunch eller så.. Ikväll tänkte jag gå och hyra en film med barnen, bädda fram madrasser, kuddar och täcken i vardagsrummet, frossa ostbågar och godis och se på film. Vi somnar när vi somnar och när vi vaknar strax innan tolvslaget ska jag plocka fram päroncider och söta glas till mig och barnen och skåla in det nya året! GIVETVIS är det ALKOHOLFRI cider jag talar om. Jag tror förstås inte att jag kommer somna innan tolv, men barnen gör garanterat det. Sedan får vi se när barnen behagar somna igen efter det!

Vad fick ni i julklapp, förresten?

Jag är helnöjd med mina iallafall. Jag ska till Björn Axén i januari för en makeover, jag fick Per Mobergs kokbok signerad by himself, supersköna panties, 500 kronor på H&M (blir underkläder för slanten då kläderna håller noll tvättar, tappar ju form och färg direkt.) doftljus, datorljud, dvdfilmer, canvastavla på mig och barnen, en kudde.. Och så fick jag en present häromdagen som förgyllde min vardag, ett par fårskinnstofflor. Jag fluffar runt i dom här hemma hela dagarna nu och vill helst inte ta av mig dom när det är dags att sova. Det är kärlek, det.


30 December, näst sista dagen på eländesåret 2009.

Jag kände att det var dags att skapa en helt ny blogg. Främst för att min "gamla" blogg är så fin och jag vill inte ta bort den. Och sedan är den bloggen låst och endast för mina närmsta att läsa. Jag har dagar då jag vill skriva om mina och barnens äventyr, dela med mig av gråhårsvardagen (småbarnsmammor vet vad jag talar om) samt få feedback och reflektioner kring det jag skriver i bloggen. Och så måste jag ju skriva om min hobby också: SMINKET. Jag kommer lägga upp tips och trix om hur du kan förbättra dina drag, färgval etc. (Fick just ta en paus för att mina barn river håret av varandra.. Syskonkärlek? Someone, bring me an exorcist?!) Kaoset som just uppstod fick mig att minnas när jag sminkade Jessies mamma inför ett bröllop, mina barn kaosade i lägenheten, rev ned soffkuddarna, hoppade och skrek och hoppade även i sängen! I samma veva renoverades min lägenhet och alla mina möbler stod i vardagsrummet och då inklusive min säng. Samtidigt som jag skall koncentrera mig på sminkingen måste jag försöka hindra barnen från att slå ihjäl sig själva och varandra. Jag kände mig som en single mom trying to make a living, in Texas.. Trailerpark.. *hahaha* Det är inte lätt att vara ensamstående, ibland önskar man att man hade fler som kunde ställa upp (och uppriktigt VILL) när barnen behöver ett brejk från varandra till exempelt. Jag har så länge velat åka och bada med Ida, men vem ska se efter Robin? Gråhårsmätaren stiger ju till toppen om jag skulle ta med mig bägge kottarna till badhuset exempelvis! För att det ska fungera så behöver nog Ida kunna simma först. Allt blir lättare när barnen blir äldre, iallafall allt det praktiska.
Julen förflöt som förväntat. Det kändes inte så roligt men allt har en första gång. Nästa jul blir bättre, dock blir det en jul utan mina barn för att dom firar uppe i norr då.. Jag vet inte riktigt vad jag kan sikta in mig på, jag får säga att julen 2011 blir fantastisk då har jag alla de mina, hos mig! Nå, här är några bilder från juletiden 2009:
Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0