Det var julen för detta år!

Det blev en ganska bra jul för mig i år. Den bestod inte av ångest och ledsamheter som förra året. Jag grät mest hela julafton till följd av alla stora livsförändringar som varit. Min mamma tröstade mig med att:
-Nästa jul blir bättre..
Kvinnan hade rätt. Detta år hade jag inte barnen på julafton eftersom det var barnens fars jul. Inte menat att det var bra på något sätt, det var det enda negativa med årets julafton, att jag inte hade barnen! Barnens farmor och farbror var på besök från Luleå så jag tror nog att dom hade det trevligt. Jag gick över en kort sväng på julaftonsmorgon och gav barnen en stor varm kram och en puss och önskade god jul.. Sedan gjorde jag mig i ordning och åkte hem till John och hans flickor samt Johns mamma som skulle fira med oss. Det var lugnt och trevligt och gissa om jag blev paff över Johns julklapp till mig! Människan slutar aldrig att överraska mig! Jag fick två biljetter till musikalen We Will Rock You! Jag blev alldeles mållös och superglad! Dessutom fick jag en ny stekpanna, Jamie Oliver style! Det ska bli ett sant nöje att laga mat i den! Och en massageolja fick jag också..! Trevligt! :P
Juldagen förflöt så fint, vi spenderade eftermiddagen med att snickra ihop Elins byrå, en Malm från Ikea. Den gjorde sig riktigt fint i hennes rum! Ja, och vad sen då.. Vi har latat oss big time hela helgen fram till idag. Idag samlades vi syskon hemma hos mamma för att fira "jul". Jag lånade med mig Ida och Robin så att dom fick öppna alla sina miljoners med paket! God mat och trevligt sällskap är alltid kul! Jag nämnde lite löst angående Turkietresan i juli som jag och John siktar mot med alla barnen, och jag hoppas att mina syskon vill/kan följa med. Att övertyga mamma om att flyga inte innebär döden kan jag lägga ned tror jag.. Men jag skulle bli så glad om Johanna, Tobbe och Mogge följde med oss allihopa!

Nä, nu ska jag väl återgå till att vara social med John. Han ligger i sin säng och väntar på att jag ska bli klar här med bloggandet. Vi ska fortsätta se på avsnitten om Thailand- typ turister som råkar ut för helvetet. Samtidigt är det ju självförvållat men hela jädra Thailand är ju korrumperat. Jag känner mer och mer avsky för Thailand, jag fattar inte grejen med det landet. Det kallas för paradiset - jo, paradiset för knarkare och pedofiler och störda människor enligt min mening.. Jag håller mig till det fredligare Medelhavet.. :D

Sanning nummer 15. Mina drömmar!

Det har ju varit så många varierande drömmar genom livet för mig.. Men en och samma dröm har etsat sig fast och som jag kan börja med att berätta lite om är; jobba med smink. I dagsläget knepar jag på hur jag ska lyckas försörja mig på det jag gör, eftersom jag även är återförsäljare till produkterna jag säljer. Ingenting är omöjligt och den som har misslyckats har bara slutat arbeta för sin dröm. Jag kommer inom en snar framtid inrikta mig på teatersmink, typ köttsår och såna häftiga grejer! Ni hajar ju hur nästa Halloween kommer att se ut för mig, en något stressig arbetsdag! Men en absolut rolig arbetsdag! Ni anlitar en riktigt duktig Makeupartist! ;) Jag sminkade syster idag inför hennes partykväll på KTH. Hon berättade om en sommar i Finland då jag och Johanna hade "astråkigt" och satt inne i mormors hus i ett sovrum. Solen sken ute och sommaren blommade men icke. Vi hade tråkigt. Och jag kom på den briljanta idén att sminka Johanna. Och jag uttryckte bestämt att jag får sminka henne precis som jag vill. Och tydligen sminkade jag henne som karaktären Bowser i Super Mario, med massor av kajalstreck i ansiktet. Den enda som inte blev glad var mamma.. *asgarv*

En annan dröm som jag siktar mot är att bo i hus. Villa. På landet. Typ fem-sex rum och kök och en skaplig tomtarea.. Där ska jag bo i mååååånga år!

Dröm nummer tre är att komma över det som plågar min själ ännu idag. Jag tror att mycket skulle kännas och vara lättare i livet då, och att våga lita på andra människor.. Dröm efter dröm efter dröm skulle lossna då och bli verklighet.

Check out my sister!


Sanning nummer 14. Vad hade jag på mig idag!

Idag vaknade jag upp och hade bh och trosor på mig. Cirka tio minuter senare hade jag Ida och Robin på mig! *haha* Jag klev upp och tog på mig mina svarta träningsbyxor och ett linne samt en kofta.. Vid lunchtid tog jag en dusch och efter det blev det underkläder, vanliga mysisbyxor, vita strumpor, ett linne och en fleecejacka och en svart mössa på. Termobrallor, skor och ett leende fick följa med ut i pulkabacken med mina barn och mina systrar!

Häftigare än så blir det inte idag.

Glöm allt vad arbetsdag heter idag..

Det blev ytterligare en vabdag.. Yihaa Januari, jag får lön för elva arbetsdagar....! Och förmodligen sparken också..


Till en punkt. Som skriker efter ett stopp.

Jag har kommit till en punkt, där det är meningen att det skall vara stopp. Dags att göra något nytt och det jag brinner för. Så kommer det stora och trista ordet MEN. Hur ska det gå? Jag befinner mig mitt i en smet som håller mig kvar i det forntida jag som inte var något annat än en grå, likgiltig mus. Jag är inte där längre, jag kommer framåt och jag är sååå redo för att göra något stort av den tiden av livet som är här och nu och framöver. Men jag står still, kan ingenting göra.. Det känns en smula B, ja.. Men snart så!

Mina mål för 2011 ska nog få mig att komma igång och komma loss! :)

Ring klocka, ring.. Bring it on!


Sanning nummer 13. Den här veckan!

Måndag: Dagen bestod av arbete och sedan dagis- och skolhämtning. Fast innan vi gick hem från skolan så lussade Idas förskoleklass för oss föräldrar och syskon.. Direkt när jag såg Ida i luciatåget kände jag att något inte stod rätt till med henne. Mycket riktigt blev hon dålig framåt kvällen här hemma. Hon skakade och frös och hade jätteont i huvudet.. Jag bäddade ner henne och slog på hårfönen under täcket en stund så hon blev lite varmare.. Det är ju inte så skönt med feberfrossa direkt..

Tisdag: Jag vabbar för Ida. Hon mår inte bra och hon är jättedålig i magen, det kommer liksom bara vatten när hon går på toa. John kommer hit på sin lunch och vaktar Ida medan jag åker iväg och lämnar Robin på dagis. Klockan 16.30 åker vi och ser på när Robin lussar i Stålhamraskolans matsal.. Jag får varenda gång tårar i ögonen när jag ser på småbarnluciatåg. Barnen är ju så rackarns söta och bekymmerslösa.. Något som irriterade mig var att fröknarna hade glömt Robins stjärngossehatt och stjärna på dagis.. Efter detta går vi hem till John och äter middag. Och efter det blev det hemgång och nedbäddning av barnen.. Ida fortfarande rutten i magen..

Onsdag: Härliga vabdagar, va? Gårdagen hände det inte många knop, vi var hemma alla tre och tog de lugnt. Ida klagade fortfarande på sin huvudvärk och magen har stannat upp iallafall.. På eftermiddagen hade Robin tid hos bvc för fyraårskontrollen och allting var jättebra tills hörseltestet på höger öra hade utförts. Han hör knappt någonting på höger öra! Jag får panik i mammahjärtat och hoppas på att det beror på att han har lock för örat just nu pga att han är förkyld.. Vi bokade en ny tid i januari för uppföljning och är det fortfarande inte bra så blir det Södertälje Sjukhus nästa. Låt det bara vara vätska bakom trumhinnan eller nåt icke allvarligt, snälla....? När jag stod och lagade mat igår och Robin satt på bänken och höll mig sällskap så tänkte jag bara testa Robins hörsel på höger öra.. Jag viskade lågt att jag älskar honom men han hörde inte det... :(

Torsdag: Och idag är vi hemma sista dagen. Ida skall ha en symptomfri dag innan hon går tillbaka till skolan igen. Ingenting märkvärdigt händer idag, bara vila och umgås..

Fredag: Arbetsdag och sedan hemgång för fredagsmys och förhoppningsvis lite Donkey Kong Returns på Nintendo Wii.. :)

Lördag: Barnens morfar kommer på besök på förmiddagen och lämnar paket till Ida. Jag tror att han har julklapparna med sig också. Och det ska väl spelas på travet, jag trodde på en häst förra helgen enbart för dess namn, Stay The Night, och den vann! :D Ibland är det bara kul att ta hästar för deras lustiga namn.. Ännu roligare när dom vinner! God middag kring 17.00 och sedan se på travet klockan 18.00.. Och kanske en film när barnen har somnat? Eller Donkey Kong Returns.. Jag och John satt hela förra helgen och spelade New Super Mario och trodde att vi hade varvat hela skiten (äntligen!) när det helt plötsligt dök upp en värld nummer 9. Efter att vi hade besegrat Bowser.. Dessa banor är så irriterande svåra så jag gav upp.. Vi öppnade Donkey Kong och började spela på det istället. Jag ser det som att man har varvat spelet när man har besegrat Bowser samt tagit alla tre mynt på varje bana, i varje värld..

Söndag: Dagen fylls endast med ångest inför måndagen. Förra söndagen var det första gången i mitt liv som jag kände riktigt tung ångest inför måndagen.. Så fort jag slog upp ögonen på morgonen så högg det till i magen.. Kanske gör vi ett besök på IKEA eller nåt under dagen..Sanning nummer 12. I min handväska!

Ja... Det där med handväska vet jag inte.. Det är inte riktigt min grej. Jag äger en (!) som jag använder typ fem gånger per år. Och vid de sällsynta tillfällena rafsar jag ned ett läppglans, kajalpenna, kontokort, leg, kontanter och mobilen.. Jag förvarar mina prylar i jackans alla fickor tillsammans med gamla kvitton annars..

Haha, ytterligare ett trist inlägg men sanningen är ju så! :)

Sanning nummer 11. Mina syskon!

Tre syskon har jag. Äldsta lillasyster Johanna, 23 år. Lillebror Morgan, 18 år. Och yngsta lillasyster Jennifer, 7 år.
Jag tror att syster Johanna beskrivit i sin blogg, bäst, hur våran syskonhistoria har varit och ser ut idag. :)

Check it out! http://johanna.weckstrom.se/blogg/

Sanning nummer 10. Det här hade jag på mig idag!
Idag hade vi kalas för Ida som fyller 6 år den 8 December. Jenni, Ellie, Jennifer, Jennifer och mormor och John kom och kalasade med oss! Men iallafall så såg jag ut så här idag och jag har fortfarande inte tagit av mig öronen. Jag sprang över till grannen (med öronen på!) och lämnade en tårtbit till Isabelle som inte kunde komma idag. Hon var ledsen men jag hoppas att hon mådde lite bättre efter att hon fått en bit av kalaset hem iallafall..


Sanning nummer 9. Min tro!

Att det skulle finnas en gud är för mig bullshit. Se till alla religioner som utövas idag, vissa mer sjukare än andra. Om det finns en enda gud, varför alla dessa olika religioner? Stackars hjärntvättade människor och alla förtrycka kvinnor.. Studier har visat sig att religiösa människor har lägre iq.. Ja, vad vet jag? Vem är så pass dum som självmordsbombar sig själv till exempelt? Har ni hört den förut?  "Alla vet vem Jesus är men ingen har sett honom.."..
Jag ser till fakta istället, och min förundran över universum och dess historia/storlek/mysterium kan göra mig gråhårig! Den som lever längst får väl se, än så länge är ju inte gåtan knäckt. :)


Sanning nummer 8. Ett ögonblick!

Hmm, ett ögonblick alltså.. Jag tror att ett ögonblick i mitt liv som är värt att skriva om är när jag födde mitt första barn, Ida. När jag fick henne på mitt bröst så kände jag något jag aldrig känt förut. Villkorslös kärlek.. Jag vet inte men jag kände mig så kompletterad på något sätt, den här lilla varelsen gav mig ett hopp om livet och mig som person. Jag fick en mening i mig själv och denna lilla flicka skulle jag leva för och älska för all evighet! Jag tittade inte på tv på flera månader, jag tittade på Ida istället och var så förundrad och överväldigad över hennes existens.. Och samma känsla ingav sig på nytt när sonen kom till världen.. Det är helt amazing underbart!
Sanning nummer 7. Min bästa vän!

Det här med att uppdatera en sanning per dag håller inte för mig. Men jag tar det sanning för sanning så gott jag hinner med! :)

Min bästa vän alltså.. Jag hade en bästa vän en gång i tiden då livet lekte och allvaret knappt väntade runt hörnet. Fnittriga tonåringar som inte kunde vara ifrån varandra, vi sov till och med över hos varandra på julafton! Vi delade fjortisfyllor och skratt och cigaretter..! Är det en enda bästa vän jag skall minnas med värme så är det Patricia. Jag har hittills inte träffat en tjej som henne.. Det är trist att vi gled ifrån varandra i livets gång.. All kärlek till dig! <3


  
RSS 2.0