Jag har tydligen varit inne på rätt spår, men bara en liten sträcka..

Klev upp halv tio idag och gjorde iordning frukost till mig och goding. Han skulle iväg på ett möte, så nu sitter jag här framför dumburken och tänkte skriva om Konsten Att Välja Glädje. Jag har tillbringat den senaste timmen med Kay Pollak och sista delen på dvd:n Konsten Att Välja Glädje. Sista delen menar på att Inse sin egna storhet, och konsten att ändra sitt tankesätt och på så sätt ändra hela sin intällning till andra människor.

Kay berättar om en kinesisk man kallad Li Piang (stavning?) som har en gård uppe bland de kinesiska bergen. En dag sliter sig två av gårdens hästar, och springer sin väg långt bort. Bönderna kommer upp till Li och beklagar olyckan som hänt huset.
-Hur kan ni veta att detta är en olycka?, säger Li.
Och bönderna ursäktar sig och drar sig tillbaka.
Några dagar senare kommer hästarna tillbaka och det visar sig att hästarna hade anslutit sig till en flock vildhästar och på så sätt lockat med sig dessa till gården. Bönderna jublar och kommer till Li igen och gratulerar till lyckan som kommit till gården!
-Hur kan ni veta att detta är en lycka?, säger Li.
Och bönderna ursäktar sig återigen och drar sig tillbaka.
Lis son bestämmer sig en dag för att rida in en av vildhästarna och blir avkastad och bryter ett ben. Bönderna beklagar olyckan som hänt Li och hans son.
-Hur kan ni veta att det är en olycka?, säger Li.
Och bönderna ursäktar sig och drar sig tillbaka.
Ett krig utbryter och alla söner i byn skall inställa sig för kriget. Alla utom Lis son, som har brutit benet.

Kay uppmanar att man skall tänka på en fiende som man haft för ungeför 10-15 år sedan. Jag själv har en, och när jag tänker på henne blir jag alldeles rosenrasande. Och när jag har jagat upp mig och blivit upprörd får jag frågan hur livet hade sett ut idag om jag INTE hade stött på min "fiende"? Jag hade inte tagit vissa vägar, jag hade inte haft mina barn till exempelt. Jag personligen har haft oturen/turen att träffa vissa människor i livet. Lycka som olycka.. 

Det jag menar med rubriken är att jag har tänkt på detta, i lightversion. Så jag har inte varit helt lost!

Nå, vi har bara ett liv. Lev det. Här är våran resa till Cypern - Fig Tree Bay 2010.

Mobilen ringde strax efter 02.00 den 7 Juni. Älskling är på väg hem till mig, och det är dags för mig att vakna. Väskan blev färdigpackad fyra timmar tidigare och jag behövde verkligen sova en stund innan vi satte kurs mot Arlanda. John däremot, galningen sov ingenting på hela natten. Jo, 40 minuter hemma hos mig efter jag hade vaknat. Jag fixade iordning mat och pysslade lite en stund innan vi satte oss ned och käkade. Sedan var det dags att åka mot Arlanda. Vilken härlig känsla jag hade i kroppen! Det var ju för tusan 20 år sist jag åkte utomlands, Finland räknas inte! Planet taxade ut i tid och flygtiden beräknades till cirka 3h och 50 minuter. Vi spillde tid med att se på en film på planet, Did You Hear About The Morgans?, och jag kunde ha klarat mig utan att se den. Någonsin. När vi flög över Svarta Havet så bjöds det på härlig turbulens, innan piloten varnade sa jag till John att det här är fan inte bra, snart måste vi spänna fast oss! Ska dom inte utropa turbulens?? Och "bingbong, Detta är kaptenen som talar..." Efter tjugo minuter var det över, vi hade flugit till en högre höjd.. Det var riktigt obehagligt när hela planet skakade och svängde och krängde och tappade höjd, det kändes som om magen skulle vändas ut och in! Landningen på Larnaca flygplats gjordes med ett megabrak! Färsk pilot kanske? :)

En timmes busstur från Larnaca till Fig Tree Bay senare, stod vi i hotelllobbyn och kände oss obekväma för att en piccolo skulle köra vårat bagage till vårat rum! Vi blev hänvisade genom en dörr till andra flygeln medan piccolon däremot, han skulle ta en annan väg med våra väskor. Våra skeptiska Södertäljeögon sa oss annat, inte fan kör han vårat bagage till rummet! "Han rensar väskorna och säljer våra kläder och tillbehör på en sunkig basaar ute i cypriotiska öknen någonstans!" Vi åkte till våning 4, öppnade dörren till rum 428 och kände bara "Nej..". Jag hittade massor med pubisar och långa hårstrån på golvet och det var två extradörrar in i hotellrummet också.. Utsikten var katastrofal. John gick ned till lobbyn igen och frågade om vi inte kunde få byta rum istället som vätter mot andra sidan. Och det fick vi. Rum nummer 323 stod till vårat förfogade och jag pekade ett visualiserat långfinger åt rum 428. Nu har semestern börjat.

Första kvällen var det ett megabröllop ute på hotellgården, det spelades hög musik och glädje och kärlek flödade i takt med två karaokebarer längre ned på strippen. Varje dag var det ett arrangerat bröllop, den ena bruden vackrare än den andra! Främst engelsmän var det på hotellet också.. Men jag måste säga att Hotell Sunrise Beach var det bästa hotellet med det bästa läget i hela Figgan! Stranden var makalös, finkornig sand och turkost vatten.. Vattnet var så klart att när vi åkte ut med parasailingbåten en dag, såg vi havsbotten klart och tydligt! Så vackert! Jag hoppades på att få se delfiner men icke det, nej.

Vi spenderade våra dagar i solbäddarna, stranden, havet och i poolen. Varvat med underbara morgon- och kvällspromenader. Vi körde jetski sista dagen också! Jag var livrädd så jag lät John köra hela tiden. Jag har nog inte tidigare hört honom skratta på det sättet han gjorde under körningen. Mitt hjärta är lycklig.. :) Vilket drag det var i jetskin! Jag fick hålla i mig stenhårt för att inte falla av! Shoppingen i Figgan var inte mycket att hänga i julgranen, lika dyrt som i Sverige och maten kanske var snäppet billigare än i Sverige och dessutom fick man en gratis drink efter varje måltid. Vi åt på McDonalds två gånger, MYCKET godare än i Södertälje, tack! Greek Mac, och Chicken Greek slank ned. Man måste ju testa det kulinariska köket utomlands också! :) Vi gick inte ut på krogen en enda gång, och sparade pengar på det också. Vi hittade en liten guldgruva kallad Happy Days som vi masshandlade alkoholen hos. En Smirnoff Ice kostade 1.39 euro. Ett annat ställe tog 2.20 euro, vilket motsvarar nästan 22 spänn.. Ripoff!

Vädret var fantastiskt, de första två dagarna var blåsiga men det var varma vindar som svalkade i värmen. Framåt mitten på veckan blev det ännu varmare och temperaturerna låg över 35 grader! Vi brände oss givetvis. "Kolla! Där kommer röd och rödare..!" Typ. Bredvid våra reserverade solbäddar låg ett bajskorvspar. Och när jag skriver bajskorvspar så menar jag att det var ett par som troligtvis spenderat minst en månads semester på Cypern. Dom var så bruna, att man nästan skämdes över sin vita hy.

Vi spelade minigolf två gånger. Första gången var det på banor med "riktig" matta och jag slog två hole in ones! Men John vann ändå. Jag får skylla på att jag inte var vid mina sinnens fulla bruk. Baileys, stavas det.. Andra gången vi spelade minigolf var på ett ställe mer centralt. Men den mattan var som konstgräs..! Lycka till att spela där! Jag var så upprörd över det faktum att varje slag var som med en trisslott. "Plötsligt händer det!" Och ni vet ju att det inte händer alls på Trissen, och verkligen inte på den minigolfen heller. John skrattade åt mig och min surpuppemun..!

Lördag eftermiddag blev vi erbjudna ett rum med havsutsikt, inför den sista kvällen på hotellet. "Svinschysst" tänkte vi, men vi gick ändå och tittade på rummet först för säkerhets skull, innan vi packade och flyttade våra saker från rum 323. Väl inne i havsutsiktsrummet ser vi att vi kommer att bo i en hörna med sisådär 50 balkonger på sidan som kan se rakt in till oss, samt att vi har en restaurang precis under oss.. Nää. Vi gick fort ner till hotellobbyn och tackade för erbjudandet men vi ville ha kvar rum 323 tiden ut. "What? You don´t want the room!?" Personalen måste ha trott vi var tokiga. Men vi var ju så nöjda med vårat rum 323. :)

Näst sista dagen provade vi på Parasailing, vilket förde oss 180 meter upp i luften! Något som jag ångrar är att jag inte tog med kameran. Jag var så rädd om kameran, rädd för att blöta ner den eller tappa den i havet och så vidare. Det var en riktigt ascool upplevelse iallafall! 60 euro kostade det.

Sista dagen fick vi betala för en sen utcheckning, klockan 18.00 stängde vi dörren till 323 och gick ned till lobbyn. Vi lämnade bagaget och begav oss ut på stan. Vi shoppade lite grann, stannade till på ett bageri, Bake My Day, och köpte en jättegod munk! Vi tog en promenad på stranden på kvällen och när klockan närmade sig halv nio så var det dags att äta mat. Vi gick till hotellets bar & grill, The Reef. ("The reef, the reef, the reef is on fire..", sjöng vi och garvade åt oss själva..) och åt chicken fajitas och chicken tandoori. Kvart i tio kom anslutningsbussen utanför hotellet. Strax innan vi klev in på bussen utbrast jag skämtsamt:

-Är det här depressionsbussen till Larnaca..?

Ni som har sett Torsk på Tallinn vet vad jag menar.. Jag kan ju säga att jag inte fick något svar så vi hade klivit på rätt buss. :)

På flygplatsen började jag må dåligt. Jag fick gå på toaletten flera gånger och försöka kräkas men det gick inte. Jag stod och hulkade bara.. Jag började frysa och hela kroppen skakade. Jag fick feberfrossa och kände hur hela världen snurrade! När vi klev på planet så var jag snudd på att få en panikattack för att jag var så säker på att jag skulle behöva springa och spy stup i kvarten på flygplanstoan. Kul att vara kvinnan som ockuperar toan och kräks hela resan..! John gick och pratade med kabinpersonalen och jag satt kvar och tänkte att "jag måste av planet, jag måste av planet, jag måste läggas in på sjukhus..!" Det kröp under skinnet på mig och jag kunde inte sluta skaka och frysa och må illa.. John kom tillbaka med en flygvärdinna som snabbt gav mig en halvliter vatten och en filt. Folk hade redan börjat titta på spektaklet som ägde rum. Det kändes så pinsamt hela situationen och det enda jag inte ville var att spy. Jag brer filten över mig och John börjar massera mina händer. Vid massage utsöndrar kroppen ett lyckohormon kallad oxytocin, samt att massage dämpar stressymptom. Halleluja för min fina man, säger jag bara.. Kabinpersonalen går igenom säkerheten och passar samtidigt på att meddela att inga filtar eller kuddar delas ut på denna flygresa hem.. Jag fick nog några onda ögon från omkringsittande resenärer.. Typ "HON har ju fått en filt, god damn it.." Jag somnade ganska fort, helt utmattad från frossan och illamåendet och efter två timmars flygning vaknar jag lite piggare och illamåendet var borta. Jag undrar om det inte var något krejsi med maten vi åt strax innan anslutningsbussen kom..? Ankomsten till Sverige gick bra och längtan efter en ny resa var stor.

Jag har bara gott att säga om resmålet, och vi har svårt att hitta ett nytt resmål i Europa som kan matcha det vi haft i Cypern. Grekland, Halkidiki ska jag titta lite närmare på, vi ska kanske åka utomlands igen i början på augusti. En sak är då bombsäker: Fig Tree Bay och hotell Sunrise Beach kommer få besök av oss igen, nästa år igen. Jag bjuder på många bilder och hoppas att ni inspireras till att åka utomlands och njuta av medelhavsvärmen!


FLYGRESAN.
LOBBYN.HOTELLRUMMETS UTSIKT, DET FÖRSTA.HOTELLRUM NR.2.
POOLEN.
FRUKOSTEN.

STRANDEN.

KÄRLEK.
HÄR OCH DÄR.
Förlåt!

Jag har cirka 500 bilder att gå igenom och redigera så det här ser ut att ta tid.. :) Hittills har jag fixat ungefär 35 bilder, och fler ska fixas. Inte alla 500 förstås! Att ladda upp en bild då och då känns trist, jag vill ha allting samlat i ett och samma blogginlägg! Jag jobbar hårt på detta när jag har tid över, jag har barnen denna helg så dom får den stora delen av min lediga tid. Det får bli när dom sover om kvällarna. Men denna helg ska det stora bildinlägget vara klart och publicerat! Jag kan ju ta och bjuda på en bild jag har tagit med D60:n iallafall! Vattnet är helt makalöst i Cypern!

Nu ska jag och barnen göra oss i ordning för äventyr!
Varför kan jag inte ladda upp bilder normalt?

Jag förstår inte! Jag vill ha den där lilla ikonen så att jag kan infoga flera bilder. Nu måste jag "skapa" en bild, och sedan ladda upp den från bloggen.. Och då kopiera länken och klistra in här i matningsfältet. Helt muppigt! Och en ny spalt går inte heller att ordna..? Tell me why..!

Många av dessa konsumerades på beachen! :)


Hemma igen!

Måste säga att det känns lite trist. :) Jag vill tillbaka till värmen och avkopplingen! Vi ska åka en sväng igen de två första veckorna nu i augusti! Och nästa år blir det en resa med alla barnen och jag hoppas att vi tar oss iväg till Thailand något år också! Fina planer skapas! ;) Det bästa nu är ju att sommaren inte riktigt dragit igång i Sverige och att fyra veckors semester faktiskt står och väntar runt hörnet. Jag är så otroligt lycklig! (Mina finaste hjärtan, jag älskar er!) Jag bloggar ikväll igen, då med bilder från semestern!

Parasailing!

Idag provade vi på PARASAILING! 180 meter upp i luften, förankrade i en sele vardera och en fallskärm som dras efter en stark motorbåt! Ytterligare en adrenalinkick att arkivera! Detta blev bara en kort uppdatering eftersom jag skriver på Iphonen.. Hemfärd imorgon kväll, det enda jag saknar är mina vackra små barn! Souvenirshopping återstår imorgon! Calispera!

Soliga helsningar fron ett kanonvarmt Cypern!

Nu blir det kokostavning eftersom alla bokstaver inte finns here i Cypern och tangentbordet suger pung. :) Vi har druckit oss feta pa Smirnoff Ice, solat och badat och brent huden av oss! Min rumpa har en vacker knallred nyans! Jag tror inte att jag nagonsin varit riktigt solbrand i ansiktet som jag ar nu! Jag elskar Cypern! Vi har shoppat alkohol pa Happy Days, vi har spelat minigolf, tennis och vi gymmar varannan dag. Vi ater goda middagar pa restaurang, vissa dagar ater vi en lunch pa McDonalds och jag maste erkanna att det ar sa mycket godare here en hemma! Morgonpromenader tar vi varenda dag, efter frukostbuffen. Vi letar sneckskal och blickar ut mot havet.. Som en riktigt uselt 80-talsroman! Hahaha, John protesterar here i bakgrunden nu! "Det er ju DU som letar sneckskal, INTE jag!" Idag er det riktigt sjukt varmt, den varmaste dagen pa hela vistelsen hittills! 38 grader varmt, baby! Imorgon vantar Parasailing, jetski och gym! Vattnet er turkost och salt och sanden ar finkornig!

Jag bjuder pa nagra bilder nu, det blir en mera utforlig berattelse nar vi har landat i Sverige igen! Vi har det bra och njuter av allt! Jaha, och nu visade det sig att vi inte alls fick ladda upp bilder fron denna dator. Vad ar det man sager: Den som vantar pa nagot gott! Ni far se bilder nar vi ar hemma i Sverige igen!

Imorgon ska vi flytta in i en svit som vi har fatt av hotellet for sista natten i Cypern! Det ska bli riktigt najs, forhoppningsvis far vi den med privat jacuzzi utomhus och det ar en riktigt breathtaking utsikt over medelhavet! Vi haller tummarna att vi far just den sviten! Det tycks vara manga som aker hit och gifter sig! Varje dag har det varit ett par som har gift sig har pa hotellet! Till och med jag och John har blivit misstagna for att vara nygifta! Vi stod och vantade pa hissen da jag bjuder upp till en amateur vals. Just da oppnar sig hissdorren och dar inne star ett engelskt par:

-*Vi fnittrar och kysser varandra och kramas*
-Newlyweds, i think.. sejer mannen till kvinnan.
-Yes, probably.. sejer kvinnan generat och ler.

Nu ska vi ta ett kvellsdopp i havet och sedan fortsatta njuta!

Cypern!

Vilken resa vi har gjort! Vädret är helt makalöst, solen skiner och jag har faktiskt lyckats med att bränna min röv i solen! Enligt väderkartan väntar vi riktigt varmt och skönt väder i helgen! 30 grader varmt baby! Jag bloggar från Johns Iphone så jag ska avsluta nu. Jag är en smula Baileyspåverkad och det går lite segt med skrivandet..! Jag laddar upp bilder imorgon så ni får hålla utkik framåt kvällen! Jag är så glad och lycklig och framförallt tacksam för denna semester! Calispera!

Jag lyssnar och längtar..


Om åtta timmar..

Nu har jag ställt in krejjer så att jag kan mobilblogga från Cypern. Men det jag inte förstår mig på är att texten blir så keff! Hur skriver man en rubrik liksom? Jag får redigera alla MMS:en när jag är hemma i Sverige igen, så ni får gott ha överseende med att det kan se goofy ut.. 
Jag ska ta det lugnt och njuta av semestern! Min käre far köpte mig en megaresväska idag, så jag hoppas att jag inte överstiger 20 kilo bagagevikt! Kvinna som jag äääär. Åh, jag är så stissig att jag inte får något gjort! :)

Miaah, ha det gött och jag håller tummarna att ovädret som väntar er rasar av sig allt redan efter första dagen och att solen tittar fram istället!

Jag fotade mina underbara små själar igår morse innan shoppingen. Vi blåste såpbubblor ute på gården och solen sken så fint och jag var bara så tvungen att ta fram D&60:n! Mitt hjärta blöder varje gång jag är ifrån mina små! Mamma älskar er så oerhört mycket!Ohoh! Inte bra för strandfiguren!

dsc00912 (MMS)

Jag kommer att mobilblogga från Cypern, så att ni vet! ;-)


HAHAHA!

Din genomskinliga "anonyma" kommentar! Föga lite vet den som ingenting vet.


Vädret!

Jag hoppade in i Miaahs blogg och läser att hon och hennes älskling får bajsväder i Alanya.. Reeegn och återigen reegn. Jag lider med er! Jag kollade snabbt upp hur vädret blir i Fig Tree Bay och det ser ut som att vi får åska och regn natten mot torsdag. Sedan någon enstaka regnskur på torsdagen och kanske på fredag..! Men för det mesta har vi sol och lite molnigt då och då. Oavsett väder så blir det underbart skönt med en semester, detta har jag längtat efter i flera år!

Storstadsshopping och nattskräck!

Igår morse fick barnen umgås med sin mormor medan jag och goding åkte och shoppade "det sista" inför resan, i Stockholm! Jag kan säga som så att jag inte alls shoppat "det sista" klart. Igår inhandlades ett par vita och jättesöta Fred Perrytygskor, två par mjukiskortbyxor från H&M (assköna), ett linne från H&M, ett par jeansshorts från Esprit. Det som fattas mig är minst två linnen till, en kortärmad skjorta, en ny bikini och eventuellt en oversizetröja till. Jag inhandlade en förra veckan från BikBok. Goding hittade en riktigt snygg tshirt från G-Star, herregudars säger jag bara! :)
Idag kommer barnens morfar på besök, så jag hade tänkt mig att det blir en tripp ner på stan här i Södertälje bara.. Måste försöka hitta "det sista" iaf.
Efter att vi shoppat åkte vi hem till mamma. Åt pannkakor och sedan sminkade jag mamma inför kryssningen. Det är alltid kul att sminka andra! Att jag dessutom hade fått hem en superansiktskräm dagen innan gjorde det ännu roligare! En väl rengjord och återfuktad hy är a och o för att få sminket att hålla! A och o för huden för övrigt också.. :)

I torsdags träffade vi Mikko på lunchen också. Han har ju blivit pappa till en liten son! Jag fick hålla i lilla Eliah. Ååååh, så liten och söt han var! Tänk att en nyfödd faktiskt är så liten! Och det är skrämmande att se hur fort tiden går.. Mina småfisar är inte sååå små längre..

Apropå en annan sak som har varit på tapeten nästan varje kväll sedan Robin var bebis. Nämligen NATTSKRÄCK.
Jag har lekt med tanken tidigare att det måste vara någon form av nattskräck han har. Det börjar oftast efter en-tre timmar efter han somnat för natten. Han gnyr till, eller/och fäktas med armarna och sedan blir det gråt och arga skrik. Man kan tro att han är vaken men det är han inte! Attacken pågår i typ 5-30 minuter.. Nu har jag läst om nattskräck på nätet och jag har tillämpat de metoder som står. Efter att Robin har somnat för natten så väcker jag upp honom efter 30-45 minuter. Genom att göra så, bryter jag av den kommande djupa drömsömnen. Dessutom stängs tvn av en timme innan läggdags. Tandborstning, sagor och lugn och ro och sedan god natt! Tre dagar har jag kört med detta och det fungerar! Inte ett enda utbrott och han sover som en liten gris! Jag är så glad! Dessutom sover bägge barnen i sina egna sängar hela natten också! Ida mår också bra av att tvn inte är på efter maten på kvällen. Men det är jag som saknar mina små om natten i min säng.. :) Varje morgon kommer barnen nyvakna och rosiga om sina små runda kinder och säger god morgon och kramas en stund med mig.. *kärlek*

Ja, gott folk. Min resfeber är i full blom..! Jag har inte varit utomlands sedan 1990. *hahaha*


Lycka är skratt!

Jag kan inte med ord beskriva min lycka.. Jag har de goaste och underbaraste människorna i mitt liv! Jag är så tacksam! <3 *tiotusen pussar*

Ja, jag är ju inte så värst aktiv här på bloggen. Jag är knappt inne på Internet alls nu för tiden! Det finns så mycket annat som är så intressant och som händer och existerar! Vad har jag pysslat med den senaste tiden?

Varit till Gröna Lund en sväng med några från jobbet, förra fredagen. Femkamp och sånt. Jag vågade mig på Insane! Jag var så jäkla rädd och ångestladdad, hela jag skakade när vi köade! Goding höll om mig och tyckte säkert att jag var störtmesig! :) Det var jag också, för att när jag hade åkt och landat igen så ville jag åka en gång till! Den var ju inte alls så faaarlig jö! *no shit..?*

Lördagen spenderades på Solvalla. Lilla elitloppet. Det var allra första gången som jag var på Solvalla och trav överhuvudtaget! Jag kan lätt tänka mig åka dit igen! Hästarna är så otroligt vackra! Någon travvinst blev det dock inte. Prima Stella rensade bort nästan hela svenska folkets kuponger med sin skrällvinst! Det var en upplevelse att på upploppet höra publiken heja och heja för att sedan tystna tvärt. En enda person skrek av glädje! Vad sjutton var det som hände egentligen? Nåväl.. Ett par bägare kulglassar gick ned i magen, och satans Bratwurstkorvar också.. Buäh. Jag äter mig hellre mätt på glass än äter en Brat igen. Efter travet blev det en visit till Kistagallerian också.. Jag blev bara trött och ledsen där, jag hittade ju ta mig fasen ingenting! Vad ska jag ha på mig på Cypernresan?

En arbetsvecka har förflutit och rutinvardagen är i gång. Jag har mina älskade småkottar denna vecka!
Nu är det fredag igen och jag och barnen ska mysa ikväll! Fredagsmys!


RSS 2.0