Välkommen Måndag!

Jag känner mig inte så taggad idag eftersom jag kommer att ha kurs i sisådär tio timmar totalt. Och ännu fler kurser tisdag, onsdag och torsdag. Men det positiva är att jag kommer att sluta tidigare tisdag, onsdag och torsdag. Jag behöver inte jobba kväll men får ersättning för det ändå. That´s what I call nice.

Igår eftermiddag pinnade jag och barnen iväg till radhuset för att hålla John och Emilia sällskap. John satte kaklet igår och det behövs fogas och silikonas och sedan är det klart. Då är det tapetseringen kvar i köket och måla taket. Mindre än fem veckor kvar till flytt! Barnen längtar och vill veta hur många dagar det är kvar hela tiden. :D Jag har aldrig bott i radhus tidigare så det kommer bli najs. Jag slipper höra grannen sitta och skita klockan halv sex på morgonen..... Härlig väckarklocka det där..Riesen!

Aaaah, dessa godingar. Finns det någon godare pralin än en Riesen? :D Ikväll har jag ätit två.

Just ja, jag bloggade om barnens våningsäng som vi skall köpa från Mio. Jag kan säga som så att den planen har gått i stöpet. Vi mätte snedtaket i barnens rum och längden längs med väggen som vi planerat att våningsängen skall stå vid och det blev ju pannkaka. Snedtaket är för lågt för att det skall fungera med våningsängen. Tänk vad några små ynka centimeter kan ställa till det! Så vi kommer att bygga om Robins säng, korta av den på längden bara, typ fem centimeter. Då får den plats i andra änden av rummet mellan vägg och garderob. :) Men jag kommer att hålla utkik på sjyssta annorlunda sängar till kidsen! Det känns väldigt babyaktigt med sängarna dom har nu, Kritter liksom.. Annars får man väl öppna plånkan och specialbeställa.

Jag kollade på en New York resa för mig, John och hans döttrar. Är det någon som har 50 papp till övers? :D Då bor vi på The Waldorf Astoria.. Jag vill så gärna! Det skulle vara så himla mysigt, jag kommer att sikta in mig på Central Park omgående den dagen vi äntrar New York. Först måste jag vinna på travet.


When you know, you know.

Vabdag nummer två. Robin klagade på halsont och det verkar vara borta nu. Istället hade han hosta from hell natten som var. Vi skulle egentligen tillbaka till vardagslivet med dagis och arbete idag men det fick vänta ytterligare en dag. Jag tycker att Robin verkar mycket piggare och den där hostan from hell har avtagit. Så, tomorrow it is.

I söndags körde vi ett åttatimmarspass i radhuset. Kökets horribla kakel är numera ett minne blott! Vi fick åka och inhandla gipsskivor för att bygga upp väggarna igen, det är tvålagsgips längs med kökets långsida och med det så fick vi bygga upp det ena lagret igen. Kortsidorna gick det hål rakt igenom med hammaren eftersom det endast var ett lager gipsskiva. Jag fick ångest där en stund, men händige John fixade biffen alldeles galant. Det är nå riktigt förtrollande med en man som klarar av vad som helst och dessutom inte ger sig och inte blir arg heller.. :) Förtrollande, ja...

Bjuder på fotografierna som jag flitigt nämnt i mina tidigare inlägg!Här har vi alltså allt material som skall användas i de olika stegen för att bygga upp en fin och kaklad duschhörna.
Så här såg det ut på väggen efter att den ruttna plankan vars funktion starkt ifrågasatts, rivits ned. Hmm..Väggarna tvättade, slipade, spacklade och primade..Det börjar likna något nu, va? Fler bilder kommer när vi har fått ordning på torpet. Dvs när vi har flyttat in.
Badrummet står klart nu iallafall.


Oj. Gissa om jag hade ångest här? *haha*


Så kan det se ut när man river kakel..


Den där förtrollande mannen får också vara med i bloggen.. :)Nya gipsskivor sätts på plats..


Väggarna spacklade.. Redo för det spanska kaklet. *yaaay*


Ångesten är som bortblåst. :DDet som är trist är att eftersom det är hyresrätt så är ju inte allt i tipptoppform. Kolla blandaren i köket till exempelt, vi kommer att köpa en ny själva. Detsamma kan jag tyvärr inte säga om blandaren uppe i badrummet, vi kommer att låta den sitta kvar. Den fyller ju trots allt sin funktion. Vi har inhandlat en ny duschslang och duschset. Alltid något. Vi skall köpa tapeter till köket också, jag tror vi tar en repa till helgen till colorama i södra. Vi hittade en tapet på bauhaus och vi tejpade upp en provtapet på väggen och liksom försöker känna in oss på den. Den kan funka, men vi måste titta på colorama först innan vi bestämmer oss. Det kommer bli fint när vi har fått upp kaklet, de nya bänkskivorna, de nya skåpsluckorna och tapeterna och den nya blandaren i köket. Nämnde jag att vi beställde nya köksmöbler från Mio? Jo, men visst! Det blev denna matgrupp:
Det börjar ta sin form..

Badrummet står klart, det är bara det nya badkaret samt badrumsskåpet som skall sättas på plats. Med andra ord är det Telge B vi väntar på. De nya bänkskivorna anlände idag och dessutom så har glasmästarna varit på plats och gjort sitt. Det som väntar oss nu när nya köksluckor! Yayy! Dessutom så har jag och John flera dagars arbete framför oss i köket med att på något sätt få bort det gamla kaklet utan att skita ner för mycket. Det är ju härliga gipsväggar som lurar bakom det smaklösa eländet. Nya gipsskivor blir garanterat inhandlat och det är väl lika bra det. John köpte kaklet idag också.. Snart, snaaaaaaart är allting klart. Sedan väntar ju det utvändiga så som gräsmatta och planteringar och att måla om förrådet... Om drygt sex veckor är det inflytt! Jag fick semester beviljat för den stora händelsen.

Jag har tackat ja till ett uppdrag på arbetet. Jag får ju inte skriva för mycket ingående och detaljerat om vad som sker inom grindarna här men jag har surfat på känslan ÅNGEST i några dagar nu. Jag hoppas jag klarar av uppgiften väl, jag har redan nog att tänka på och nu detta också. Imorgon börjar första steget.

Bilder, ja.. Dom kommer lite senare då. Jag sitter på jobbet. :D Slutar om tre timmar och 50 minuter, men vem räknar...?

Jösses! Nu får det räcka! :D

Så många gravida kvinnor i min omgivning nu så jag blir helt i extas! Det är så sjukt roligt! Vi har en gravid kvinna på arbetet nu också! Farligt det här ju! :D

Måste lägga upp bilderna på badrummet någon dag. Det är ju numera färdigt, bara ett nytt badkar som fattas. Det gamla ska UT. Det är helt missfärgat och det är inte vårat fel. :) Jag ska ringa TB imorgon och boka tid för ombesiktning.

Lycka till heter det.RSS 2.0