Abstinens!

Jag har blivit smått förkyld, vilket innebär att jag inte ska träna. Vilken skit alltså. Man känner hur abstinensen kryper fram! Meeen jag får snällt vila upp mig och hoppas att jag tillfrisknar snabbt!

I detta nu ligger Patricia under kniven! Aaaaah, jag är så nervös! Jag ska ju själv en dag göra samma sak!! :-)


Men ändå..

Om man bara stannar upp för en stund och tänker efter. Och känner efter. Vad svarar du på frågan:

-Vad vill du göra med ditt liv? Egentligen?

Vissa har redan svaret men vågar inte leva efter vad som vore det rätta för en själv. Vet ni, ofta har ni svaren redan. Varför blundar man då? Jag vet vad jag blundar för och samtidigt som det är så himla bekvämt så kvävs jag pga att jag blundar. En dag kommer pendeln svänga åt andra hållet och det som är en smula bekvämt kommer visa sig vara inte ett dugg värt det. Men hur gör man då? För att kunna göra det där som man inte får göra/vågar göra/etc.. Det finns inga garantier i livet och så länge man lever ett liv där man kräver full kontroll på precis allt, anser jag inte vara ett fullvärdigt liv. Man begränsar sig själv med "vem vill ha mig", "jag är för gammal", "jag orkar inte", "det går inte", "jag har inte råd" osv. Säger du så då får du se att det blir just så också. Många är inte medvetna om hur pass mycket kroppen och hjärnan är sammankopplade, varje tanke du har skapar fysiologiska händelser i kroppen. Tänk bara på en citron och hur en sådan smakar? Vad hände? Det börjar vattnas i munnen. Nu ska du låtsas att du är riktigt arg, du rynkar ihop pannan och kniper igen munnen och biter ihop tänderna i 30 sekunder eller så.. Vad händer när du slappnar av? Du kommer känna att du har en arg känsla i kroppen trots att du just bara låtsades! En bra övning när du mår lite dåligt är att just LE. le som om du just kammat hem storvinsten, le som om du aldrig mer kommer känna oro/olycka/sorg etc. hjärnan registrerar detta och du kommer känna dig en smula gladare! Lika viktigt som det är att klä på dig kläder, lika viktigt är det att du klär dig i rätt sorts tankar. Tankar som lyfter dig och leder dig rätt. Hur ofta har du inte fattat beslut som varit rätt för många andra men inte ett dugg rätt för dig själv? Ibland kanske man blundar och ägnar sig åt självbedrägeri och tror sig göra något nobelt eller fint och "sopar det under mattan" och tror sig sedan ha glömt bort vad det nu än var. En känsla av att vara olycklig, besviken, osynlig, obetydligt etc kan växa sig fram när man gång på gång inte prioriterar sig själv och låter andra på ett sätt trampa på en och till slut kan man få ont i kroppen som oförklarligt inte kan botas. Jag läste om en kvinna som år efter år i vuxen ålder hade problem med sina leder kring Ena foten. Läkarna kunde inte hitta något fel efter otaliga tester och hon skickades sedan vidare till en led- och kotknäckare, nån form av terapeut. Terapeuten kom åt en öm punkt på kvinnans fot och hon tjöt till. Hon frågade vad det kan vara, vad beror smärtan på? Är det en knuta/inflammation/skada??
-Nej, svarar terapeuten.
-Det är något från din barndom.
Varpå kvinnan bryter ihop fullständigt och inser att hon förmodligen inte har tänkt på att bearbeta vad det än nu var hon varit med om och på längre sikt tog kroppen över det och på så vis utvecklas det till somatiska besvär så som smärta i kroppen osv. Det är inte heller ovanligt att människor lider av magbesvär som dessutom läkarna inte kan finna orsaken till. Ju olyckligare du känner dig och sopar det under mattan, desto mer kommer kroppen att säga ifrån.

Du vet vad du måste göra, varför gör du det inte?
Dumheter som för något gott med sig!

Nu är det så här att jag har inte färgat håret på över två år. Idag fick jag ett infall och köpte ett paket intensivtoning. Det var dumt. Men samtidigt bra för att nu kan jag köpa hårförlängning till mig själv. Varför har jag inte kunnat köpa tidigare då? Jo, för att det finns nog ingen som vill ha råttfärgad hårförlängning frivilligt där ute i världen. Med det sagt så har jag numera mörkare hår. Och trots att mitt hår inte färgats på två år blev resultatet ändå inte som på paketet. Man blir trött. Det skall hålla 6-8 veckor. Vi får väl se hur det blir med det.


Idas teckningar!

Jag kan inte säga annat än att jag älskar Idas teckningar! :-)


Ny bloggdesign..

Börjar bli dags för det nu. Less på det mörka! :-) Får ta mig en vilodag nästa vecka och sätta igång och koda..

Lördag och jag är förbannad. Det är fan illa! Men jag citerar Marge Simpson:

-Du är kvinna. Du kan svälja ilskan.

Jag behöver gå till gymmet, där får man utlopp för all bullshit. <3
Strong is the new skinny!


Då satt man här igen då.

Fjäderboan är fin iallafall. Den fick jag när jag fyllde 30 år!
Lördag, vad händer? Tror det blir en godissafari idag, less på godiset från Ica Maxi. Tips på en bra godisgrossist i 08:a området?


Tänkvärt i alla livets lägen.


Soffläge och extensions!

Ja visst! Det är fredag och jag är duktigt trött efter denna vecka. Inte fysiskt men psykiskt..! Energitjuvar borde det vara förbjudet att dom ens existerar. Men man kommer tyvärr aldrig ifrån dom.. Så det är väl skönt att vara hemma.

Teresa kom hit idag för att ta ur sina extensions, hon har ju haft dom i fyra månader typ! Det var en elaka tova som fick redas ut men det gick väldigt, väldigt bra! Nu ska hon färga håret och så blir det att sätta i nytt! Eventuellt skall hennes syster sätta i också. Systern tyckte att Teresas extension var jättefin och snyggt gjort. Såklart. ;-) Jag är lika självsäker som kycklingkocken nu:
-Det är ju jag som har gjort den.
Jag har en förkärlek till sådant och jag ger mig inte förrän det är perfekt! Sån är jag bara. Så ni kan känna er trygga med att anlita mig till eran hårförlängning! Jag är så himla sugen på att göra en själv men jag vet ju inte ens vilken hårfärg jag vill ha. Tål att funderas på ett tag till.

Ett stort tips till er som beställer nail hair extensions till en hårförlängning (som utförs hos mig): köp håret från www.hårbutik.se! Du får otroligt bra kvalité på håret och fästena sitter sjukt bra och det är väldigt lätt att arbeta med fästena när de skall sättas på plats!Blodgruppsdieten?

Vare sig du äter snabbmat eller supernyttigt går du på en diet. Många förknippar just ordet diet med svält vilket är en smula fel. Vad du än äter så är det din diet. "I'm on a diet.." har man ju hört och det är väl bara att kontra med att även du själv äter en diet och stoppar sedan bullen i munnen. Vad jag nu ska skriva om handlar om en diet som baseras på vilken blodtyp du har. Jag kom över en artikel förra veckan om en kvinna som testade lchf och det gick inte alls bra. Inte ett kilo rann av henne. Och den bidragande orsaken var att hon hade blodgrupp A. Det är en blodtyp som är känslig mot bland annat fett och mjölkprodukter. Efter att hon provat äta enligt vad hennes blodtyp tål bäst så fullkomligt rann kilona av henne och hon mådde bättre än någonsin! Inom loppet av 3 månader hade hon tappat över fyra kilo. Och det fortsätter nedåt för henne trots hennes 40 år i livet! Det sägs att du kan tappa upp mot 10% av din kroppsvikt inom 3 månader! Nu behöver ju inte jag tappa 10 kilo, det optimala för mig är att väga det jag gör nu fast i nästan enbart muskler. Nu kanske balansen visuellt är 70 muskler - 30 fett. Så jag välkomnar våren med öppna armar och nya löparskor!
Oavsett tänker jag prova på denna diet och försöka utesluta så mycket som möjligt som min kropp inte mår bra av. Så får vi se vad som händer. ;-)
Vilken blodtyp skall du äta efter då? Här har du tabellerna:


Om jag inte skall bli besviken, vad ska jag bli då?

Vilken måndag det blev. Idag fick man veta mer än vad borde för att må bra. Frågan är hur man tacklar skitsnack och ryktesspridning? Alltså, nu är jag helt allvarlig:

Människor ta mig fan skrämmer mig. På allvar. Och rejält.

Efter att dagen var slut fick jag äntligen åka och hämta mina barn! Vi åkte sedan hem och när vi gått genom grinden såg jag John i fönstret och jag kände hur glädjen spred sig ännu mer. Jag var hemma nu och här är fristaden för mig. John gav mig en kram och jag kunde inte släppa honom och jag började gråta.. Tårarna rann.. Vissa dagar.. Jag säger bara fyyyyy fan.

Det är bara att uthärda detta, håll ut..
Mellistips!

Sugen på något gott? Här kommer ett förbannat gott tips till er att prova!

1 Jazzäpple (sorten finns på Ica Maxi)
1 päron (valfri sort)
2 st 3cm breda skivor cantaloupemelon
Kanel
1 burk 250 gr Vaniljkesella (du tar hälften i en liten skål)

Skär frukten i stavar och pudra på med kanel! Dippa i vaniljkesellan!

Tänk på att när du äter frukt skall du även äta en proteinkälla samtidigt. Detta hindrar insulinpåslaget som kommer vid enbart fruktintag!

Njut!


Lördagsrullar.

Blev väldigt less på håret. Rullade upp det. John tyckte jag var fin. Fin som en mormor. :-) Så.. Lördag, vad händer när jag har tagit ur spolarna?


By the way:Triceps, biceps, lördag, love it!

Jag var två svängar till gymmet igår. På morgonen sprang jag en halvmil, på kvällen pushade jag och John varandra i smithmaskinen med bänkpress, snedbänk och militärpress! Denna morgon kröp vi iväg igen och bekände färg för triceps och biceps..! Uuugh, det var tungt men upplyftande!
Sedan skjutsade vi barnen till Funkykids då deras far är däckad i typ influensa. Det skall bli så roligt att se finalen sen i Älvsjö, barnen kommer vara så söta och duktiga! Det är viktigt att barn får delta i aktiviteter under uppväxten, det stärker självkänslan, ger utlopp för det kreativa tänkandet och ger social kompetens också. Jag lämnade även in anmälning till simskola för bägge barnen, där har vi en livsviktig kunskap. Att kunna simma. I höst blir det nog truppgymnastik, det ligger dessutom så nära och bra också. ;-) Jag tänker tillbaka till min egna uppväxt, kan säga att det var noll engagemang att aktivera mig överhuvudtaget.

Nu är man vuxen och är på god väg att tillfriskna från depressioner och social ångest och det finns ingenting som kan stoppa mig. Inget. Jag kör mitt race och är riktigt glad att jag har en lika träningsglad man hör hemma. Det är det ultimata kan jag tycka.


Vimmelkantig och trög.

Ja, jag äter. Var tredje timme. Ja, jag sover. 7-8 timmar per natt. Igår morse vaknade jag och kände direkt att något inte står rätt till. Hjärnan hänger liksom inte med. Jag trodde att jag bara var lite trött och träning brukar ju ge härligt med energi. Men icke. När jag stekt kyckling till lunch och skurit grönsaker och satte mig till bords så ställde jag mig upp igen och svor över att jag måste ju steka kycklingen också. Men det hade jag ju redan gjort. Maten låg på tallriken. På jobbet glömde jag bort vad jag hade gjort, vad jag skulle göra osv.. När jag ringde John så glömde jag bort vem det var jag ringde tills jag hörde Johns röst. Jag åkte hem och i bilen bara sprutade det tårar från ingenstans! Jag trodde jag bara var trött och jag kan säga att idag är det ingen skillnad. Tunnelseende, trögtänkt och "off". Jag har sovit 8 timmar. Bör jag bli orolig?Rulla, rulla, rulla...

Fick ett ryck idag att fixa till mig lite.. Det är sällan jag är sminkad eftersom jag inte får bära smink på arbetet. Rullade upp håret i spolar och väntar på resultatet. Sedan lite smink. Om en timme ska barnen till Funkykidz för att idag är starten på kursen! Det pirrar i magen, säger Ida.. :-)


Pling plong 06.30..

Jag väcktes klockan 06.30 denna härliga lördagsmorgon av att det ringer på dörren. I själva verket är det ingen där för att ringklockan fastnar ibland i ett läge och kan sedan släppa när som helst. Helgen till ära och på den troligtvis enda sovmorgonen idag på hela veckan bestämde sig denna fantastiska ringklocka för att ge sig till känna. Man känner kärlek.

Jag har drömt väldigt konstiga drömmar under nattens gång. Det har inte undgått någon läsare att jag älskar träning och denna natt drömde jag om gymmet. För mig i verkliga livet är gymmet min fristad, här är jag glad och mår bra osv. Jag drömde om en kvinna (som har förstört större delen av min tonårstid) att även hon börjat gymma. På mitt gym!! Min fristad! Hon tog över alla maskiner och skivstänger och fria vikter och började bete sig väldigt illa. Hon lyckades vända okända människor emot mig och jag var inte längre välkommen till gymmet. Jag blev portad av receptionisten trots att jag inte hade gjort något.. Det var som en repris från mina tonår men i vuxen tid då. Inte skolan längre och på gymmet istället.
Undrar om man blir hårt präglad av sådana händelser i ung ålder så pass att det fortsätter i vuxenlivet? Det har jag undrat ibland.. Människor stör sig enormt på mig trots att jag är varken elak eller vill någon illa. När jag arbetade på min förra avdelning hade vi en rolig övning för hela personalen. Vi skulle skriva en positiv egenskap för vardera arbetskamrat. I slutändan hade vi cirka 30 lappar vardera i ett guldkuvert som vi skulle läsa om oss själva. Jag blev beskriven av mina arbetskollegor som:
Glad, snäll och positiv!
Vissa hade skrivit betydligt fler än en endaste positiv egenskap om mig och det var saker som att jag är lätt att prata med om saker och ting och att jag är en bra mamma också! :-) Ibland tar jag fram det där guldkuvertet och läser igenom alla lappar igen.. Saknaden kan vara enorm efter just den tiden.. Tiden på Glasampuller..

Jag och John lekte lite igår.. Zombietöntar som vi är.. Snygga, eller hur?


Tapcopizzan på ingång!

Som rubriken lyder är en pizza på ingång. Personligen äter jag hellre nyttig mat än pizza.. Men pizza innehåller mycket protein förstås.. Men väldigt mycket fett och kalorier också. What to Do?

Jag längtar till våren är här så man kan snöra på sig skorna och ge sig ut och springa! Jag är för kräsen för vädret och klimatet utomhus just nu. När det rycker för mycket i benen så får crosstrainern underhålla mig.. Barnen efterlyser våren också..

Ikväll är det Gladiatorerna! Vem är din favorit? Jag har väl ingen så där, jag hejar på utmanarna! :-)


Bad energy out - Good energy in!

Körde ett benpass idag efter jobbet innan jag hämtade barnen! Det var en smula rensande kan jag säga! Nu har jag just skurit klart min lunch och jag ska nu sätta mig ner till bords och tugga och tugga och tugga och tugga...

Det är fredag!! I love it!


Delad glädje är dubbel glädje!

Känner mig oerhört glad och tacksam för att jag har John. Vi delar samma intressen och vi har kul ihop även om vi bara sitter i soffan och stirrar. Och något som är oerhört bra med John är just att han är John. Det finns ingen annan på denna jord som är som John. Så glad att du är originell och dig själv. Älskar dig! <3
Vi har ju tränat rätt duktigt den senaste tiden med undantag för magsjukan eller vad det nu var vi drabbades av. Den senaste tiden har han börjat få kommentarer och frågor om han har tränat! Han har väl inte sett det själv och har då skyllt på sin mage att den skulle vara stor.. Men det är den ju inte längre! Det är han som blivit större, då i muskelmassa. :-) Jag däremot hade ju typ nada muskler för nio månader sedan och har nu börjat få synliga muskler på armarna och övre delen av magen. Och på benen också och vi är bägge på gång! Vi har hoppat på grejen med att äta 2-3 gram protein per kroppskilo och visst fasen har det gett resultat! Jag är en smula mer disciplinerad när det kommer till kost men jag är en riktig gottegris. Inte alltid lätt och även om jag trillar dit så har jag lätt för att återgå till hälsosam mat igen. Varför har jag inte börjat träna tidigare för? Vad sjutton höll jag på med egentligen? Det här är något jag velat göra ända sen 16 års ålder men jag antar att depressionen och den sociala ångesten tog överhanden i den åldern.. Då är det en utmaning att ens hitta ett skäl till att gå utanför dörren!

Fan vad långt jag har kommit med mig själv när jag tänker efter. Jag har all anledning att vara stolt! :-)

Mina luncher och middagar ser för jämnan ut så här:


Gött! Let's put that a$$ to work!

Det är snart dags för ett av mina största glädjeämnen i livet: Gymma!

Barnen ska röja hos mormor medan jag och John köttar på gymmet. Har tappat lite sedan magsjukan och jag vet inte riktigt varför jag får panik över det. Jag kan ju faktiskt trösta mig med att vi har en grymt härlig vår och sommar fylld med massor av träning och hälsosam mat framför oss. Jag ser mycket fram emot alla springturer i Central Park bland annat! Något jag däremot behöver inse är att jag knappast kommer bli så mycket lättare i kroppsvikt eftersom jag kommer bygga massor av muskler, snudd inpå bodyfitness! Då väger du 60 kg plus i bara muskler typ och är ändå smal. Okej, jag ska inte bli en biffig kvinna a la Gladiator men jag strävar efter att minska det lilla fettet jag har på kroppen och bli tajtare med synliga snygga muskler här och där. Fan, kan Vanja 75 år bli så där grymt fit så kan jag! Och jag ska förbli så också! Jag ska leva till jag är minst 100 år gammal. Wish me luck! :-D Hellre 60 kilo muskler och tajt än 55 kilo och fläskig. *yep* Vad kan det vara kvar, ett år kanske? Så länge träning och hälsosam kost är din livsstil så lyckas du med allt! Det finns liksom inga misslyckanden. Mål som "Beach 2013" är oftast dömt att misslyckas för att vad gör du efter "Beach 2013" då?
Same shit all over again.

"Bli inte besviken över de resultat du aldrig fick på grund av arbetet du aldrig gjorde."

Där har ni mantrat som pushar mig till det yttersta i gymmet. Och det funkar!
Nu dags att snagga sonen!

Han har alldeles för långt hår! :-) Ida ska också få sig en omgång tror jag. Inpackning idag och sedan göra cornrows på henne för att imorgon är det badhusdags också för lilla madame! Då kan det vara skönt att slippa ha håret i ansiktet. Måste säga det att jag mår som allra bäst när jag har barnen hos mig. Då är jag hel. <3


Min yngsta lillasyster fyllde 10 år igår!

Det firade vi med en ballongkreation a la Mervi!


Längtan är stor..

Längtar tills jag kommer bort från eländet.. Åååh så jag längtar! :-) En smula förväntansfull också! Men vem fan bryr sig, eller hur?


Ciggen är min enda vän.

Trodde aldrig i hela mitt liv att jag skulle göra det igen det jag gjorde idag. Varje människa har en brytpunkt, ni vet, när det brister och det enda man kan få ur sig är ett ända från tårna-vrål av ilska. Ett sådant vrål berättar exakt hur man mår inombords, ett sådant vrål släpper lös alla känslor man förtryckt under en längre tid, ett sådant vrål bäddar också för handling och dess konsekvenser. Ett sådant vrål väcker en tomhet inombords, du blir ensam i dig själv. Den utlösande faktorn idag var i självaste verket spiken i kistan. Det har varit alldeles för mycket själviskhet i min omgivning.. Jag klarar inte av sådant. Jag hade ett samtal på jobbet i telefon häromdagen då jag sa en sak som träffade rätt inom mig. Jag är så trött på människor. Jag är så trött på elaka, självcentrerade, självupptagna människor! Det enklaste sättet är att fly och isolera sig för att enklast kunna ha frid och harmoni inom sig. Det svåra sättet då? Vad innebär det? Det som jag gjorde idag eller? Tända en cigg och riktigt njuta av varenda bloss och känna hur kroppen kapitulerar mot nikotinets lugnande verkan.. Det är första cigaretten på tre och ett halvt år och skrämmande nog så njöt jag. Jag förstår påståendet som man kan höra från människor: Ciggen är min enda vän.
Och den är lika förödande som en vänskapsrelation med en människa, men skänker tröst och lugn som ingen människa någonsin har varken gett eller intresserat sig av att skänka mig. För det är det vi alla är här i livet för att göra: göra varandra lyckliga och finnas där för varandra. Lustigt att det inte gäller mig. Har aldrig gjort så jag vet inte riktigt hur det där känns, att veta till hundra procent att den här personen sviker mig aldrig. Inte att förväxla med bitches som säger att: "Om inte du gör si eller så, så älskar du inte mig.." Jag pratar om något betydligt djupare än så. Var rädd om det du har, är det något du däremot mår bättre utan då är det inget som förtjänar din tid. Jag vet inte hur många gånger jag har gett av mig själv till personer som sedan blåst mig. Jag undrar om godhet i sig lockar fram sadister i andra? Ju snällare du är, desto mindre respekt och uppskattning/tacksamhet får du tillbaka. Desto större fall.

I'm done with this shit.

Hit med ciggen.


Så var veckans efterlängtade dag här igen..

Det är fredag! Det innebär endast fem timmars arbete och sedan gymmet! *yay* Ikväll blir det svennebananmys dvs "fredagsmys"! Jag ska tillaga mina timjanbiffar och äta avokado och en god sallad till! Kom på nu att jag glömde handla spenatblad att blanda ner i salladen också..
Vi beställde protein (chokladsmak!) BCAA och EAA tidigare i veckan också och det skall plockas ut från posten! Jag funderar på att hämta ut det innan jobbet för att idag skall vi ta ut oss rejält på gymmet och det kommer behövas EAA efteråt. Det boostar upp proteinsyntesen i kroppen och motverkar katabolism. Även superbra då man hårdtränar och ligger på kaloriunderskott eller om man insjuknar i typ förkylning, influensa som gör att man inte kan träna. EAA 2 ggr om dagen då och du förlorar ingen muskelmassa. BCAA kommer jag köra på framåt våren när det börjar bli dags att springa utomhus och det vill jag gärna göra direkt på morgonen. BCAA innan och sen ut och springa och sen äta frukost. Annars måste jag vänta 2 timmar efter frukost innan jag ger mig ut. Effektivisering liksom.
Det verkar bli en fullspäckad helg, jag bävar inför ett eventuellt biobesök.. John vill se den där Texas Chainsaw 3D..


RSS 2.0