Nu är bollen i rullning..

Oavsett utgången är det spännande! Blir det något eller inte? Denna vecka vet vi! :-) 

Och måndag är det också.. Snart helg igen och humöret är på topp! Har en smula träningsabstinens meeen har man tränat fyra dagar i rad behöver kroppen en dags vila iallafall. 

Här har ni mig som bebis. :-) 
Hihi!
Familjegympa!

Idag hade vi familjegympa två timmar på mitt gym! Övade på att hjula, stå på händer etc. Där har jag fått en rolig grej jag skall bli bra på: stå och gå på händer! Jag ger det till nästa sommar att lära mig det. Har jag inte fixat det till dess så kan jag ju inte vara annat än kass. *haha* Så det är något jag ska träna på varje dag (nästan) nu fram till juli 2014. 
Barnen hade riktigt skoj med oss. Vi lekte kull och byggde en bana att springa på också! Detta gör vi varje lördag då barnen är hos mig i fortsättningen! Barn behöver röra på sig för att må bra! Och vi vuxna också förstås!
Idag har jag fuskardagen och det är obehagligt tydligt hur kroppen blir påverkad av gluten och mindre bra kolhydrater.. Meeen, det behövs inför morgondagens bänkpress med John! Då skall det köttas igen! 


Musiken förr!

Vi snackar 80-talet nu. När man lyssnar på texterna är det mycket finare, gladare, mer kärleksfullt och romantisk. Ska vi jämföra med hur det låter idag är det ju bara massa "i only wanna fuck you", och så handlar det mycket om otrohet och att ligga runt överallt typ och så vidare. Det där "fina" är som bortblåst och det är svordomar hit och dit. Musiken når ut till alla, vuxna som små barn! Jag personligen tycker inte att det är okej att mina barn skall behöva exponeras för musik som är monotont, repetetivt och helt åt helvete. Har ni hört den här by the way: 
 
 
 
 
Vad hände där? Jag kan tänka mig att den här låten tilltalar barn och att det är bara jag som har blivit äldre men någon form av kvalité borde väl ändå finnas med i bilden? Mina barn har vuxit upp med bland annat musiken från världens bästa Queen och det värmer i hjärtat att höra barnen kunna texterna utantill och att dom faktiskt vill lyssna också.
Hur kul känns det att höra sin sjuåring däremot gå runt och sjunga på någon låt där orden motherfucker och fuck förekommer? Man har ju själv blivit avtrubbad av musiken som spelas på radio och hinner inte alltid reagera på att barnen sitter i baksätet och hör! Jag vill skona barnen från så mycket som möjligt i den utsträckning det bara går..! Visst lyssnar jag på dagens musik (jag är ju vuxen trots allt och väljer själv) och det blir när jag tränar. Det är svårt att köra de 2 sista repsen till en glad Lionel Ritchie dansandes på taket! Och med det sagt så stärker det min poäng, musik påverkar tankar som i sin tur framkallar olika sorts känslor. (Lionel Ritchie är för jävla glad och det sinkar psyket när man vill ta fram sin inre beast!) När jag kör grönjävligt hårt på gymmet funkar ingenting annat än Marilyn Manson och In Flames t.ex. I vissa fall agerar musik i uppfostran också då föräldrarnas uppmärksamhet, uppfostran och omvårdnad är obefintlig. Citerar Macklemore: "But that´s what you get when Wu Tang raised you"..
Jag håller stenhårt fast vid att musiken (och låttexterna!) var bättre förr och det är också anledningen till att jag föredrar 80-tal före allt annat! Gladare, positivare och kärleksfullare musik är vad alla behöver lyssna på! Och det är vad som behöver produceras också, nämn en grupp idag (inte längre bak i tiden än 10 år som artister)som skriver egna låtar som har en mening, ett budskap och som inte handlar om enbart ett utseende eller sexappeal? Där har vi också ett ämne som får det att brinna i huvudet på mig. Utseendefixeringen går före hur man är som person idag. Hur många löpsedlar har du läst som tipsar om hur du blir ett bättre jag, både mot dig själv och andra? (Som INTE har ett dugg med vikten att göra?) Tänkte väl det..
 
Här är bara ett litet urval av musik som höjer feelgoodkänslan en bra aning i mig:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Det här kommer ta en timme att få i sig!

Jag är hungrig god damn it. :-D Men det är så svårt och smärtsamt att äta.. 
Energifördelningen i min kost:

Bloggdesign eeeh?

Tankarna samlades kring min bloggdesigns framtid. För det första skall jag börja blogga på Aldrig Vila när det fungerar som det ska igen och för det andra så känns det meningslöst att lägga tid på något som snart ser sitt slut pga anledning nummer ett. Jag behåller det så här, tror nog att mina hundratals läsare kan leva med det ändå. ;-) 

Målet med målet!

För att fördriva tiden idag bakar jag TLGD-bröd. Med andra ord ett low carbbröd som funkar. Att äta en annan typ av diet som knappt omfattar kolhydrater kan göra en människa knäpp i perioder. Om vi säger så här, 80% av tiden går det så sjukt bra och inget begär infinner sig. 10% av tiden kommer det begär som då beror på sömnbrist (kroppen skriker efter snabb energi=kolhydrater) och de resterande 10% saknar man att bara bre en satans macka och slänga på en värdig ostskiva och rökt kalkon! Idag är en sådan dag då jag åtminstone kan få inbilla mig att det är bröd jag tuggar på! För att bröd är det, men det är inte bröd ändå. 
 
Recept på placebobrödet TLGD:
 
3 ägg
125 gr keso
Knappt 1 dl kokosnötmjöl
1 msk fiberhusk 
4 msk kruskakli 
3 tsk bakpulver
1 nypa salt 
 
Vallmofrön till garnering 
 
Ugn på 200 grader. 
Mixa ägg och keso. Blanda ihop torrvarorna för sig i en bunke. Häll sedan i ägg/kesosmeten och blanda ihop allt! Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper (for dummies: bakplåtspapperet skall ligga på en ugnsplåt.) Garnera med vallmöfrön!
In i mitten av ugnen i 10 minuter! Klart! 
 
 
Smeten ger 8 bitar. Varje bit innehåller då: 

Kcal: 91 gram
Kolhydrater: 1 gram
Protein: 5 gram
Fett: 7 gram 
 
 

Oh hello you!

Jag vet inte vart jag ska ta vägen! Så snygg just nu! Vi snackar munsåret from hell.. Jag måste till och med äta receptbelagd medicin för att bli av med det.. Allt för ofta har det annars kommit nya utbrott efter varandra.. Och blivit fruktansvärt plågsamt också! Jag hoppas se en ljusning imorgon på det hela.. Det blir som en ofrivillig fasta, det är ju inte särskilt behagligt att äta med denna Bubbaunderläpp.. Jag kan säga att den är i och för sig snyggare än alla samlade överdimensionerade läppförstoringar där ute i världen iallafall. Lite som att myggbett fortfarande är snyggare än tribaltatueringar. 

Hur skall du lyckas med det DU vill göra?
Produktivitet!

Söndagen har hittills gått i produktivitetens tecken. Rensat bort skräp och kastat på Tippen, tankat bilen, gymmat 1,5 timme, handlat mat, städat undan på baksidan och monterat ner barnens enorma studsmatta! Vi skulle ha behövt byta till vinterdäck också men äääääh! Det kan vänta ett extra dygn då inget vinterväglag råder. 
Måndag imorgon igen.. Fan, julafton nästa månad! Ska inte kasta ut julkänslefrågan ännu tror jag.. Det är för tidigt att ens börja skylta för julen! Det får en att undra vad butikerna tänker med då det börjas skylta redan tidigt i oktober! Som om människor skulle glömma bort när advent och julen skall firas? "Bäst vi börjar tidigt så folk fattar att det närmar sig om en-två månader.."

Cypern lockar på oss.. Här är en kamelbejbis från en utflykt vi gjorde i somras till en kamelpark! Så rackarns söt! 

G R A V I T Y

Vi såg Gravity på bio igår. För mig som älskar allt som har med rymden och universum etc att göra så var denna film en 5/5! Filmen framkallade tårar också! Se den! 
Stupid Facebook!

Fick avinstallera skiten pga den senaste uppdateringen! Så här bra är uppdateringen: 
80-talet!

Vad kunde gå fel? Vad kunde gå galet? 

Kör stenhårt med benvärmare till och från! Vilken känsla det ger! Våga prova! :-) 
Ketos igen!

Det krävs tydligen några resor fram och tillbaka för att lära känna sin kropp också. Iallafall när det kommer till kosten! Vaknade upp idag och kände att energinivån påminde om tidigare i somras då jag körde världens godaste, bästa och mättande deff! Nämligen TLGD. Maten består av en mycket låg andel kolhydrater, mycket BRA fett (ej LCHF!) och protein x 2 gram per kroppskilo. Sparsamt med mjölkprodukter och gluten. Man äter mycket nyttiga livsmedel med andra ord. Och med det följer en rad positiva effekter. Du blir sjukt glad (nästan onormalt glad!), inga humördippar eller nedstämdhet, mycket sällan ont i magen, ingen svullen och uppblåst mage, du får en otrolig energi i kroppen eftersom kroppen använder sig av ketonerna som frigörs när du hamnat i ketosfas istället för kolhydratsdrift. Dvs du bränner bort fett vad du än gör, springer, går, gymmar. Att sätta kroppen i ketos är muskelbevarande så det är bara att kötta på, fett är nästan det enda som förbrukas! Det gäller att äta ordentligt för att om man hamnar i svältketos gäller inte reglerna längre när det kommer till muskelbevarande förstås. Hur vet man att man hamnat i ketos? Du köper Ketostix på Apoteket och dessa mäter mängden ketoner i urinet. Den första veckan är det mycket vätska som försvinner från kroppen och det är i vecka 2 det börjar smälta bort fett! I vecka 2 brukar de flesta få utslag på Ketostix att de befinner sig i ketos. Jag körde något grönjävligt strikt i somras med TLGD och fick ruggigt roliga resultat och jag tror nog att jag kör samma upplägg nu också MEN inte lika strikt. 
Hur äter jag då? Jo, här är en lista på vad jag vräker i mig:
 
-Lax
-Kyckling 
-Rött kött 1 gång i veckan
-Avocado 
-Valnötter, Cashewnötter, Paranötter
-Sparris
-Krispsallad, Gurka, Pärltomater
-Ica Basic Salladsost (sjukt god!)
-Rydbergs/Lohmanders Bearnaisesås
-Äkta Majonnäs
-Linfröolja 1 msk till sparrisen
-Ekologiska Ägg
-Omega 3 kapslar från Mor Epa (2 om dagen)
-Nutritech Protein Pancakes
-Easy Whey Protein, märket Strength. (Finns att köpa hos Putte på Dalgatan.)
-Questbars i alla möjliga smaker!
-Kalcipos från Apoteket. Måste fylla på med kalcium eftersom man är försiktigt med mjölkprodukter också. 
 
Du räknar inte heller kalorier utan det är bara att vräka på med bea eller majonnäs! Proteinet däremot skall du vara lite striktare med och kolhydraternas frånvaro är a och o för att lyckas. Ni kan haja paniken man känner de första veckorna när man sitter där vid matbordet och skall äta massor med bea eller majonnäs! Media har varit duktiga på att framställa fett som boven nummer ett och att det skall undvikas till varje pris. Så är det faktiskt inte. Det är socker, socker och återigen socker som är den absolut största boven. Äter du mycket kolhydrater tillsammans med mycket fett lägger du på dig! Dessa två är som motpoler till varandra typ.. Äter du en hög kolhydratskost skall du vara försiktig med vad för slags fett du stoppar i dig. Äter du en högfettskost skall du vara försiktigt med vilka slags kolhydrater du stoppar i dig. Ni hajar..? 
Självklart får man ha en cheatday en gång i veckan! Så helt galen behöver man inte bli av denna kosthållning! Otippat blir det då att man vräker i sig kolhydrater och här gäller att skippa fettet samma dag. Ni vet, motpoler.. ;-)
Så, denna morgon visade Ketostix att jag befinner mig i Ketos! Nu kör vi! 
 
Push it to the limit!

Denna vecka bjöd på en hel del träningspass. Med dagens köttiga gympass räknat så har jag uppnått 6 st träningspass! Det ni. Och helgen har just börjat! Jag har verkligen hittat mig själv långt under alla murar och falska sanningar. Det fanns en period i mitt liv då jag inte ens klarade av tanken att vistas bland människor längre. Rädslan bottnar i min uppväxt från yngre tonåren fram till 26 års ålder då en rad händelser fullständigt krossade mig, min personlighet och identitet. Det sorgliga är att jag tror att det faktiskt är så att ingen utanför min blodsfamilj känner mig egentligen. Ni vet, på djupet. Det tar tid för mig att överhuvudtaget kunna släppa in någon så där nära. En fråga jag ofta ställer mig är hur i fasiken har jag valt mitt umgänge etc? Vad tänkte jag? Och vad gav det? Förmodligen en styrka utöver det vanliga, jag har upplevt enormt smärtsamma relationer både vad gäller vänskap samt "kärleksrelationer". Jag har förlorat (egentligen ingen förlust nu så här i efterhand!) många "vänner" både kvinnliga och manliga.. Kvinnor tenderar att snacka skit och sprida falska rykten medan killkompisar utvecklat känslor istället. Det har som varit moment 22 för mig för det mesta. Vi föds ensamma och dör ensamma. Det finns dock personer jag trodde aldrig skulle försvinna ur mitt liv, personer som var en del av mig, personer som såg mig för den jag faktiskt är under alla dessa lager av barrikader och osanningar. Personer som var en del av min identitet. Personer som räknades in som en del av min familj. Personer som aldrig dömt mig för något som aldrig ens varit i närheten av en sanning. Där talar vi om något annat än förlust, det är en stor sorg istället. Jag gled iväg lite nu från det jag inledde med nämligen träningen. Lustigt hur man lär känna sig själv på nytt och de inre dialogerna som kan ta rum är riktigt intressanta. Sådan är jag för övrigt: ganska tyst i perioder och det är något jag inte kan ändra på. Jag har inre rika dialoger och djupa funderingar och det är ju ingenting som syns utanpå. Jag kanske ger en bild av att vara tyst, dryg, stroppig, högfärdig etc men det är så långt ifrån från den jag verkligen är. Du måste skrapa på ytan flertalet gånger för att överhuvudtaget nå mig. Beter du dig illa lägger jag ingen energi på att skapa en relation överhuvudtaget.. Får jag inte vara jag, får du inte heller vara en del av mig eller mitt liv. Gymmet är en del av mig, det är inget som snackar skit om mig, inget som bemöter mig illa, inget som inte tror på mig. Den viskar bara med glimten i ögat; utmana dig själv, jag går med dig hela resan. 
Det är en sann relation om inte annat. 

Jag avslutar med ett Charles Bukowski citat: 

"Find what you love and let it kill you"

Det första på länge!

Ja, visst var det evigheter sedan jag bloggade. Kanske för att vardagarna består mest av barn, träning, kost, vila, jobb, min fina man osv. Nu har jag faktiskt inte rört en enda hantel eller maskin på snart två veckor och detta har inte hänt på säkerligen ett år. Det hände någonting med mig för cirka två veckor sedan. Jag misstänker starkt att det beror på höstens entré. Det har även hänt tråkiga saker utanför hemmet som påverkar en starkt också. Jag kan summera det med att säga att människor skrämmer mig och jag släpper banne mig inte in vem som helst längre.
På så vis kanske man tappar lite av den där glöden hos sig själv men när jag vek undan mina träningskläder idag så tändes gnistan igen! På måndag kör jag igång igen och inte fasen har jag tappat något nämnvärt mycket, det kan man bara inte göra på två veckor. Styrkan är nog minimerad en smula men annars.. Vad spelar det för någon roll egentligen? Jag har ju "hittat hem" i mig själv med träningen och detta är inget jag kommer att sluta med någonsin. Så en två veckors paus har bara varit välbehövligt för själen. Man kommer ikapp lite också. Vardagarna har ju annars kantats med en smula stress att hinna med allting och jag är inte den som fjösar max en timme på gymmet heller. Om jag får bestämma tränar jag helst tre timmar om dagen! Så blev det på semestern i alla fall och sjutton så bra jag mådde! Tänk att få träna och få betalt för det samtidigt? Det vore ju drömmen! *harkel, PT, harkel* Vem vet vart jag hamnar och där jag är idag är definitivt ett avslutat kapitel i framtiden.
Robin fyllde sju år i måndags! Vart tog tiden vägen? Ida fyller nio i december..! NIO!? Hål i öronen har hon önskat sig länge och visst är dom på plats nu också. Min modiga lilla tjej! Det har hittills gått bra också, inga inflammationer eller annat shit. Öronsnibbarna är lika fina som innan. Något som däremot har börjat visa sig är den typiska nioåringen. *phuuu* säger jag bara! :-) I december får barnen egna rum också då Johns äldsta dotter flyttar ihop med sin kille! Då flyttar jag och John ner till markplan och det kommer nog kännas konstigt.. Men en rolig sak är ju att handla nya möbler oavsett! :-D Springa på IKEA och MIO är ju alltid skoj!

Kollade på fotografier igår från våran resa till New York tidigare i år.. Längtan tillbaka är stor! :-)
 
 
 

RSS 2.0