Skippat kolhydrater i några dagar nu och vågen säger?

Förra helgen när jag vägde mig en kväll stod vågen på 57,7 kilo. Bleh, sa jag då. Och nu har jag kört en kolhydratsfattig "diet" och jag måste säga att det har gett resultat!
 -1,1 kilo.
Och det är också en kvällsvikt! Min mage har varit lugn och fin, inget konstigt bubblande eller så, bara lugn. Och så fort jag äter kolhydrater i vilken form som helst så sätter magen igång. Idag handlade jag godis och smällde i mig åtta godisar nyss och magen är kaos.. Jag tror jag har hittat min nya livsstil. Lite kolhydrater till frukost och sedan bara protein och grönsaker resten av dagen och det bästa är att man aldrig blir obehagligt mätt, man blir belåtet mätt istället. Och gissa om jag ens är sugen på mer godis? Nä. Jag står utan. Jag känner inte ens ett sug efter godis och jag med mitt invanda beteende köpte godis idag för att det är fredag och det var ju inte ens gott. Så mycket för fredagsmys, va? Ska bli kul att se vad som har hänt om en vecka igen! Nu är det bara att fortsätta hålla igång med träning och denna nya kost! Salladen som jag gör till varje måltid består av:

-Fetaost.
-Krispsallad.
-Gurka.
-Pärltomater. (Supergoda och små!)
-Spetspaprika. (Finns på Ica Maxi inne i grönsaksskåpen.)
-Rödlök.
-Svartpeppar.

Sedan är det bara att frossa i kyckling, kött eller fisk tillsammans med salladen! Till frukost äter jag Bollnäs Vaniljfil med Paulúns Superflingor - Dinkel och Tranbär. Absolut inget bröd, och jag har ju givetvis fuskat och det kommer jag fortsätta göra, men typ en macka varannan dag gör nog varken till eller från. :) Jag skrev tidigare om Kung Markattas Solrosbröd, det är riktigt gott! Det handlar inte om att svälta sig, det skulle jag aldrig palla. Ta bara bort kolhydraterna (godis, bröd, kakor, bullar, och grönsaker som växer under jord, potatis, ris, pasta) från måltiderna och ät mycket grönt istället! Frukt skall man vara sparsam med också eftersom det innehåller mycket fruktsocker.. Någon frukt då och då är bara bra! Något att tänka på är att banan innehåller sjukt mycket socker och det är ju socker vi vill undvika! ;) Skulle vara kul om några fler hakade på och körde detta med mig!


Ikväll ska jag få hem mina barn över natten, deras far ska fira sin födelsedag med sin mor. Imorgon blir det att lämna barnen tidigt tillbaka då jag har en hel del att stå i hela dagen! Efterlängtade helg!


Work it!

Idag ska jag skriva om träningsvärken jag har och vad den beror på. Jag har börjat röra på mig igen! :) I förrgår sprang och gick vi 5,5 kilometer. Igår åkte vi till Stockholm på eftermiddagen och njöt av det varma solvädret, en promenad på sisådär två timmar kring slottet och Gamla Stan och så.. När vi kom hem så lagade vi mat, lax och potatis. Jag har slutat äta kolhydrater på kvällen nu och med det så skippade jag potatisen igår. Åt mycket sallad och lax och jag blev behagligt mätt! Så dessa veckor fram till Cypern skippar jag godis, och allt gott och all mat som innehåller stärkelse. För ni vet ju vad stärkelse omvandlas till i kroppen? Typ socker som sedan bildar fett på kroppen. Ska du också skippa mat med stärkelse i så skall du äta grönsaker som växer ovan jord, skippa potatis, ris och pasta i den mån det går. Absolut inget sådant på kvällen! Jag tror dock att om man är fysiskt aktiv så är det bra att fylla på energidepåerna med en stor frukost på morgonen, och skall det vara bröd så skall det vara fullkornsbröd. Jag kan lätt rekommendera Kung Markattas Solrosbröd! SÅ GOTT! Nåväl, efter middagen tvättade vi av cyklarna hemma hos John och begav oss ut! Och cyklade cirka 1,2 mil..

Om en stund skall jag ställa mig på Crosstrainern och ge järnet! :)

Om sex veckor får man väl se om detta gett resultat. Det bästa är ju att det är så otroligt skönt och roligt att röra på sig! Längtar till fredag då jag och John ska ut och springa igen, och till helgen också. Jag jobbar eftermiddag idag och imorgon, och på torsdag slutar jag klockan 19.00... Kanske man hinner med en runda då med? :PKeep It Real!

Oj, vilken vecka jag har haft.. Upp och ned som en berg- och dalbana rent känslomässigt! Men jag måste säga att det känns riktigt, riktigt skönt att äntligen öppnat munnen och sagt ifrån bestämt.. :) Jag tar ingen skit och jag vill inte se någon annan ta skit.

I tisdags tog jag och John sista Twinrixsprutan.. Så nu behöver vi inte tänka på det på sisådär 30 år framöver! Bara åtta veckor kvar till Cypern och jag måste säga att min beach 2011 gick åt skogen den med.. Jag har inte varit på topp alls de senaste två veckorna och då har ju crosstrainern fått stå och damma. Jag ska återuppta det i helgen igen! Jag känner direkt skillnad i ork och hur kroppen känns när jag inte har tränat.. Magen börjar komma tillbaka! :P Sååå, Mervi: SKÄRPNING!

Idag slutade jag klockan 14.00. Jag och mina små kottar styrde kosan till ett hemligt ställe och gjorde hemliga grejer.. Det är ju nämligen någon som fyller år imorgon... ;) Åååh, jag längtar till imorgon! Då blir det hemliga avslöjat!Robin 4 år blir intervjuad av Eva, pedagog på förskolan, och när han får frågan om vad han saknar på förskolan svarar han så här:

- Jag saknar mina nya leksaker för dom finns kvar på Ica Maxi och jag får aldrig handla dom.

*Hehe* Barn är så härliga! :)Jag måste vara en besvärlig rättvis människa!

Något jag fascineras av och samtidigt besväras av är hur människor beter sig och agerar i större grupper. Jag kan ta mitt arbete till exempelt. Vi är ett stort gäng som skall fungera ihop och tillsammans nå varje mål som är satt varje vecka.. Och just nu får vi in många "nya" till avdelningen som inte tidigare arbetat överhuvudtaget. Att komma in i ett gäng som håller fast vid en speciell mentalitet (jag gör som alla andra och tycker som alla andra, jag som enskild person med egna åsikter och värderingar passar inte in och faller då för grupptrycket.) och dessutom känna sig väldigt osäker för att det är en speciell arbetsdag som kräver sin person med huvudet på rätt plats. Jag har ett exempel nu som gör mig så otroligt ledsen.

Vi kan kalla personen för A. Hon har tagit studenten och har via ett konsultföretag fått komma in till oss. Efter två veckors upplärning har jag fått höra av L att A´s instruktör talar illa om A och säger saker som han baserar på sina egna uppfattningar kring A´s person. Jag sa till direkt att detta kan inte stämma om A för att jag har arbetat med A denna morgon och hon är visst intresserad av att arbeta och hon har lärt sig mycket bara denna morgon med mig.

Jag tror att man behöver vara människokännare i vissa lägen. Alla kan inte lära sig på en gång, för mig var det annat eftersom jag har erfarenhet sedan 2003 med allt vad vi gör. Men man kanske behöver läsa in personen lite djupare.. Är han eller hon lite osäker i sig själv, blyg? Då hjälper det knappast att gå runt och prata illa om den som man skall lära upp! Och för att gå från just det ämnet till nästa:

Hur en människa talar illa om andra och skvallrar, så gör också denna mot dig när du inte är i närheten.

Rätta mig den som tror att jag har fel..? Jag rakar av mig håret om jag skulle haft fel i det påståendet. Det är också något som ställer till det för mig i både arbetsvardagen och det privata livet. Jag tar avstånd på en gång! Förmodligen beror mina värderingar och livsinställning mycket på att jag är en Gul Person. Vad som beskriver en gul person är mig personifierat träffsäkert! Något som troligtvis alla i min närhet hört mig säga är orden:
-Det löser sig. Det kommer att ordna sig!!
Och något som gula personligheter mår bra av är att ha positiva människor omkring sig! För att man själv är positiv!
Nååå, jag kan ha mina svackor förstås. Igår bröt jag ihop i telefon på jobbet och gick raka vägen hem ungefär en timme tidigare än vad jag skulle ha arbetat.. Jag bara grät och grät i nästan en timme hemma. Jag hade min fina John i mobilen och helt plötsligt ryckte jag upp mig och sa att det löser sig! Det ordnar sig! Jag fick en flash om att det skulle kunna fungera i min vardag ändå.. Det gäller bara att få chefernas förståelse och stöd.. Jag vet att det jag skriver är luddigt men jag vill inte sätta ord på allt som har vänts upp och ned just nu eftersom det kommer att ordna sig ändå. Ju mer du lägger energi på allt som är fel, detso mer fel kommer det att bli. Det kan bara bli bättre från denna punkt. Det finns inte utrymme för något annat. Det gäller bara att ändra sin fokus från det dåliga till det goda, det är det som är drivkraften till att få livet dit man vill. Det finns ingen tidsbestämmelse för när det skall bli bra, och vänder man skutan mot rätt riktning så är man redan på väg framåt igen. Sedan tar det den tid det tar och en dag kan man vara stolt över sig själv för att man har klarat alla dessa motgångar och stärkt sig själv och sin person. Det är en skön känsla att vara stolt! Det är aldrig försent för någonting här i livet, och nyckeln är bara att vara redo för förändring.

RSS 2.0