Så kom turen till mig.

Nu är det jag som är dålig. Näsan rinner och kroppen känns öm och halsen raspig.. Sammanfattar det hela med ett ord:

-Skit.

En mamma får aldrig paus och det är bara att bita i det förkylda äpplet och gå till arbetet imorgon! Ida var piggare och ville absolut gå till skolan imorgon och det ska ju hon förstås få göra. :) Har jag klarat av luftrörskatarr och sönderhostade revben på arbetet så skall väl jag klara av detta också. Jag får ta det lugnt imorgon, jag har lite administrativt arbete som ligger och väntar.

Men f-n så trist det är att vara sjuk.

Nu tar jag en varm dusch och sedan vankas det Walking Dead.



En vecka på Cypern skulle inte vara fy skam nu.


Vab..

Idag vabbar jag för Ida. Känns som om jag inte gjort något annat än just vabbat. Lönen i december kommer bli mega-ass-crap. Pengar är förvisso inte allt men med tanke på att det är JULAFTON nästa månad..! Inte kul alls.
Jag hoppas på att jag kan gå och jobba imorgon!

Jag har blivit erbjuden visning på ett radhus i saltskog, jag har placering numero 4. Det knepiga är att visningstiden är på onsdag mitt i arbetsdagen så jag hoppas på att jag och John kommer loss och kan gå på visningen. Jag vågar inte tacka ja till en lya jag inte ens har sett invändigt, och samtidigt finns det knappt några större lägenheter i denna stad! What to do? Det är alltid kul att gå och kolla men eftersom det är just TB som är hyresvärd så kanske grannarna inte är dom bästa.. Svårt. Det är förstås en femrummare och alla får plats och John jobbar ju med golv och plattsättning.. Man kan ju alltid renovera om själva? ;-) Beslutsångest! Att köpa ett hus innebär att man kanske behöver allt från 400.000- 500.000 kronor i kontantinsats! Detta kanske blir en bra lösning fram till den dagen då man har hela kontantinsatssumman till ett hus? Vi ska åka senare idag en svng med bilen och titta utvändigt på radhuset, det står dessutom tomt! Kanske det innebär att det redan är renoverat? :)


Söndag, härliga söndag.

Gårdagen bestod av mycket arbete, sminkningar alltså! Det gick bra och slutresultaten smashing!
Jag känner verkligen att jag inte är i form idag, bloggandet känns tungt. Om vi tar det i korta drag då:
-Jag skulle ha stannat hemma på kvällen och spelat tv-spel.
Och varför jag säger så är för att jag har haft barnen i två månader och jag hade sett fram emot gårdagen med jobbet. Och det retar mig att det mesta bara var som en enda stor flopp, grupperingar hit och dit och vi satt inte ens enade under middagen och själva tillställningen var en enda stor gäsp. Man fick ju supa sig full för att stå ut. En snubbe hade dyngat ner sig totalt, han var beyond rökig! Han fick åka ambulansen därifrån. Längre än till klockan 22.00 stod jag inte ut så jag och Linn och flydde fältet upp till Torekällberget och anslöt oss till resten av Gärtunaklanen. Min finis John följde med också! <3 Det var betydligt mer drag uppe på berget! Varför fick vi inte vara där för från första början?

Och idag önskar jag att jag hade följt min allra första känsla dagarna innan tillställningen, jag skulle ha stannat hemma och spelat tv-spel med min karl istället.

Och som avslutning på detta blogginlägg citerar jag Rebecca:

-Under allt detta smink är jag faktiskt full.


Tant AGDA! :)




Beccan! <3



Preparations and more preparations.

Det blir en fullspäckad dag imorgon! Jag ser fram emot sminkningarna! Tråkigt nog så hoppade Mirja av, hon har ju gått och blivit med JÄNK! :) Det medföljer vissa ekonomiska förpliktelser då.
Jag gjorde en resa till Skärholmen med John och barnen sent på eftermiddagen! Make Up Store sålde produkter för 600 kronor till mig! Smink gör mig så glad, och något som gör mig ännu gladare är att få använda sminket på andra! Gladast blir jag när jag får dom där "WoW"-reaktionerna!

Nu tänkte jag att vi skulle studera travet en stund och sen blir det det där Walking Dead avsnittet jag nämnde igår. Vi hann inte så långt förstår ni.. John Blund kastade sömnstoff i våra ögon..



En sväng till makeupstore kanske?

Funderar på att åka en sväng till stan och inhandla ett par grejer från makeupstore senare idag.. Främst en ögonskuggeprimer.. En puderbas utgör minst en lika bra bas som en primer, men ibland kan det behövas lite extra pigment och då är en eyeprimer bra att ha till hands. Det är ju partay imorgon och ett par tjejor att sminka!

Jag får funderna en stund till..



Det blidde helg då.

Jag blev hemma med barnet idag också. Nu är han feberfri iallafall, hoppas jag. Han har inte fått någon hög feber på natten så det är förstås bra. Men han fortsätter blöda näsblod till och från. Jag ringde förskolan imorse för att önska trevlig helg och höra efter om det var fler barn som haft detta som Robin drabbats av. Jajjemän, tio barn är hemma i detta nu, och totalt 24 barn denna vecka hade varit hemma pga huvudvärk, hosta och nattlig feber. Det är lugna gatan på Robins förskola med andra ord. Jag är glad så länge barnen inte är hemma pga magsjuka. Där snackar vi min största skräck när det gäller vanliga virussjukdomar.
Jag pratade med mamma nyss också. Hon hade fått åka och hämta hem Jennifer från skolan pga att hon har magknip. Det ilade till inom mig, bara det inte blir magsjuka av det hela..! Då blir det ingenting av morgondagen då det vankas firmafest på trombon! Hela dagen har jag fullt upp med sminkningar också innan festen. Sminka kan jag förstås göra men då har jag ju illbattingarna hemma samtidigt. :D Nio på morgonen har Pirjo bokat mig inför en fotografering! Det skall bli riktigt kul!


Jo, tack! Jackan mår finfint!

Idag fick jag hem min jacka! Den hänger så fint i min hall. Det bästa med detta köp var att jag fick 1800 kronor rabatt på den också! Vilken jädra tur jag hade som köpte den mitt under en kampanjdag! Jag knep den sista storleken S också. Nu blir man ju smått para istället och tror att man skall bli nedslagen och rånad på jackan, med tanke på vilken stad man lever i. Jag är glad att jag inte bär en Canada Goose iallafall, den har en viss stämpel på sig och det är ingenting jag sympatiserar med.

Robin vaknade nyss och hade näsblod över hela ansiktet! Han var rädd och grät och en stackars mamma får ju återigen panik! Barnet får sova med två tussar i vardera näsborren natten igenom. Med tanke på mängden blod som rinner ut så lär tussarna hjälpa föga lite. Vi får se vad denna natt har att erbjuda i sömnväg!

Nu duschen. Sen ett rykande färskt avsnitt av Walking Dead.

Ingen ljusning i sikte!

Stackars Robin och stackars oss alla som inte får sova ordentligt. Robin har hostan from hell och dessutom har han börjat blöda näsblod titt som tätt. Jag fick springa upp ett par gånger inatt enbart för att barnet skrek "Näsbloooood!!". En mamma får ju panik. Feber har han fortfarande på natten, något höjd kroppstemperatur om dagarna. Vad är detta?

Denna morgon fick mormor passa Robin för jag hade en tid för nyanställningsundersökning på Astra. Det där med att lämna blodprov ger mig rysningar, men det gick bra ändå. Fort gick det också! Längd, vikt, blodtryck, syn och hörsel kollades upp också. Allt normalt, men vid hörselprovet hade jag missat typ en ton och jag svär att det var just när jag harklade mig. Men annars 98 procent perfekt hörsel ändå! Allt annat var bra också och ta mig fasen, jag är 161,5 cm lång! I somras när jag och John var till polisen för att fixa ett nytt pass till honom så mätte vi oss bägge två. John hade vuxit två centimeter på längden och jag hade vuxit 1½ cm. Vi trodde inte våra ögon, och dagens mätning för min längd bekräftade att vi har visst vuxit på längden i vuxen ålder. Förklara det om du kan! Men jag blir inte ledsen för det! Tvärtom. :)



Fyndigt? :D




Mirakelkur mot rethostan from hell, anyone?

Det är sanslöst att jag och Robin spenderade över en och en halvtimme på vårdcentralen idag för att få ett sketet svar som att bara dricka vatten för att dämpa rethostan. Va..? Mollipect är ingen idé att skriva ut eftersom rethostan bara blir ännu värre då. Hostdämpande hostmedicin innehåller morfin och det tyckte läkaren inte var bra att ge till barn (trots att Fass visst talar för att man KAN ge barn Coccillana!). Robin kämpar på med sin hosta här hemma nu. Ingen av oss fick mycket till sömn förra natten och denna natten kommer bli ännu värre! Feber fick han nu igen för ett par timmar sedan.. Han ser så medtagen och trött ut! Panodilen lär nog kicka in snart iallafall..

Låt detta gå över snarast!

Min lilla femåring.. *hjärtat*





Jag älskar barnens teckningar! <3


Iiiiih! Underbara trav!

I lördags dubblade vi våran insats i form av vinst på V75, och igår spelade jag en rad för skoj skull på V65 och raden satt ta mig fan! Men jag fick inte sex rätt dock, fem rätt gav mig femtusen spänn! Gissa om jag blev chockad i morse när jag loggade in mig på atgkontot! Megahappyfejs!
Det känns lite som om det mesta börjar röra på sig åt rätt håll! Förra veckan blev jag inkallad på kontoret, bägge cheferna var där. Till en början såg dom gravallvarliga ut och Thomas stängde dörren efter oss. Och han bad Lennart plocka fram den allvarliga avvikelsen jag gjort.. Jag skrattade och sa att jag absolut inte hade ställt till det, varpå dom släppte sina allvarliga miner och flinade istället. Mötet handlade egentligen om att jag stod först på tur att bli fastanställd hos Astra och jag fick frågan om jag var intresserad av en fastanställning.

Bajsar björnar i skogen?
Är en grodas arsle vattentätt?

JA!

Och på den vägen är det. Jag kan känna att den där  tunga känslan som legat över mina axlar i ett par år nu faktiskt har lättat och är näst intill obefintlig! Någonstans långt inom mig visste jag att detta skulle komma i sinom tid men ändå vågade jag inte hoppas fullt ut. Besvikelserna kan radas långa genom åren som gått fast jag tror att det behövs lite skit i livet också för att kunna balansera upp allt det goda som kommer sen! Typ som evolution vs entropi, så länge slagsidan är lite mer åt evolutionens håll kan entropin och förfallet aldrig ta över fullständigt.

Jag hittade min jacka också... 7000 kronor kostar den, men herregud så kär jag är... Jag får fundera ett par dagar innan jag gör slag i saken.





Fotografier från lekslottet idag!


















Lekslottet hägrar idag!

Jag hade maximal otur när jag ringde lekslottet för några veckor sedan för att boka Fängelsehålan till Robins kalas. Fullt hela helgen då Robin fyllde år. Så idag fanns en lucka och den blev bokad DIIIREKT. Det är märkligt det där med att skicka inbjudningar via sms till "dagisföräldrar". Man får ju inte ett enda svar tillbaka. Hallå, det är faktiskt LEKSLOTTET vi talar om! Inte nå Skitfunhouse.. :D Men tydligen så hade en gosses mamma visat smset till gossen.. Alltid nåt. Jag har fått svar från fem barns föräldrar muntligt, och dem frågade jag in person på en gång. Det är bara det där mysteriet att dem som fått sms inte ens svarar. Det visar sig idag vilka som kommer.




Ett par månaders catching up to do då?

Oj, jag måste säga att det var verkligen ett bra tag sedan jag sist bloggade! Det har hunnit hända både mycket och lite.. Både min och barnafaderns framtid börjar ljusna avsevärt! Han har fått typ en fastanställning och får dessutom flytta in i sin nya lägenhet nästa månad. Jag känner en enorm lättnad över detta eftersom hela livet ställs på ända om ingenting hade löst sig. Jag fick otroligt grymma nyheter igår om att avdelningen jag arbetar på BLIR KVAR! Det är helt sjukt fantastiskt! Och som grädde på moset för glädjesvallet så fick jag ett mail idag om att en viss kvinna är gravid (hon håller det hemligt ett tag till)! Helt fantastiskt! Nu fattas bara en megavinst på travet så är allt kirrat. :D

Robin fyllde fem år förra helgen.. Fem år..Är det bara jag som tyckter det är liiite skrämmande att tiden går så fort?
Bjuder på fotografier från den senaste tiden!













Längtar till sommaren! :D Vintern har ju knappt börjat med denna "supervärme" som aftonblandet så fyndigt beskriver. Jag är redan less och vill ha sommar och sol igen. Det blir långa sju månader framöver..












La ni märke till degusråttan Elias? Den lille parveln kan äta sig mätt på PEPPARKAKOR han! (?) Det var lite otippat att han skulle gilla det, vi testade ge honom en liten bit förra helgen och jag hann inte ens släppa biten förrän han nöp den direkt. :) Vi har frossandet på bild minsann..

Nu är det fredgasmys med barnen, Barda går på bolibompa nu. Programmet skall tydligen vara the shit?


RSS 2.0