Gissa vem som prickar 0,7? ;)

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/kvinnlighalsa/article7675489.ab 

Tidigare idag kom jag att tänka på denna artikel och mätte sedan efter mina egna mått och dividerade och mycket riktigt fick jag 0,7! *haha*Efter en tids tystnad.

Jag är 28 år gammal nu. Två år kvar till trettio! Vart tog åren vägen? Jag kan konstatera att jag inte känner mig som 28 år gammal, eller hur nu en 28 år gammal kvinna skall känna sig? Jag är lycklig. Det är huvudsaken. :)

Något som jag däremot stör mig på är hur kontakten med andra människor har förändrats idag. Jämfört med bara fem år sedan. Kan jag skylla på Facebook? Ta bara mitt exempel, jag fyllde år igår. Min mobil var så sjukt tyst, trots min födelsedag! Min far var den enda som ringde? Sedan kom det opersonliga sms a la "jag har hört av mig iallafall så min rygg är fri.. Grattis på födelsedagen!"- sms. I dagens sociala liv ska man sitta evinnerliga timmar på internet framför en skärm och "kommunicera" med andra människor istället. Det enda du är idag är ett foto och en träffsäker text. "Gilla - ogilla". That´s it. Jag kräver mer än så och det jag kan kräva av andra människor är något som jag skall leva upp till själv också. Jag ringer när födelsedagen är kommen!

Imorgon är jag ledig eftersom Robins dagis har planeringsdag. Ska bli skönt att strosa hemma eller ute någonstans. Jag ska nog ta en låååång promenad imorgon runt Scaniasjön med Robin, mata fåglar och ta en fika på gräsmattan och sen hämta Ida från skolan klockan 12:00.. Tänk att min gumma har börjat förskoleklass nu. Och det bästa är att vänner till Ida från dagistiden går i samma skola samt att några barn från gården också har börjat förskoleklass. Ida lever barnaloppan om dagarna!
Dessvärre arbetade jag hela förra helgen och var ledig i måndags, och imorgon är jag ledig och återigen på lördag ska jag jobba. Det blir en fin lön i september!

Och apropå presenter jag fick igår! Min syster gav mig ett presentkort på Makeupstore! I like!
John hade köpt något som jag tänkt köpa när jag finner den: en Massagespindel! Den ser ut som en avklippt ballongvisp och används för massage på huvudet! Vilken lycka jag kände när jag öppnade paketet! :) Jag fick också en ny superduperbra hårfön (Björn Axén), och så efterlängtade FINAL FANTASY 13! Så glaad! Tack!


Ni är då ena..!

Jag lägger av med bloggandet nu. Så många har läst min blogg igår då jag bloggade om min dotter och jag vet att det är flera som jag känner som läser. Och INGEN har skrivit någon kommentar om vad som hänt. Ge fan i att läsa min blogg istället!


Dagen då Ida bröt sin arm.

Söndag, 01 Augusti. Jag hade precis lämnat barnen till sin far för deras treveckorssemester tillsammans.. Jag gick sedan hem och grät och kände sådan enorm saknad.. Det ringer på dörren och grannflickorna säger att Ida har ramlat och brutit armen! *PANIK!* Jag ringde Marcus och han var på väg till Södertälje Sjukhus med barnen. Dessvärre tar inte Södertälje emot barn på akuten, men Marcus propsade starkt på att något måste iallafall göras innan vi åker vidare till Astrid Lindgrens barnsjukhus. Ida fick Citodon och akutgips. John skjutsade mig till Södertälje sjukhus och när jag kom in i undersökningsrummet så brast det för mig! Jag grät och Ida grät och det var så hemskt att se sitt barn ha så ont! John följde med oss till Astrid Lindgrens och det var guld värt eftersom Robin även var med.. Inte så bra för lillebror att se sin syster ha ont. Idas arm röntgades och det visade sig att vänstra armen är bruten strax ovanför armbågen och det blir operation.. Dessa timmar var som en enda dimma, jag mindes inte ens hur vi kom upp på rummet som Ida sedan skulle vistas i de kommande två dagarna. På rummet fanns en bilderbok om hur en sövning går till, och vi började läsa om kanyler i handen och förberedelser inför sövning och sedan var det bilder från operationsrummet och sedan gasmasken och.. Näää, jag grät igen och Marcus grät och Ida blev ledsen och frågade varför jag grät.. Jo, för att jag älskar dig Ida och jag blir så ledsen att se att du har så ont.. sa jag.
Strax innan klockan nio på kvällen blev det dags för operation. Endast en förälder fick vara med och en förälder fick sova över på sjukhuset. Eftersom Marcus varit ifrån barnen tre veckor så föll det sig självklart att han är den som får stanna.. Jag ville så gärna vara kvar jag med.. Vi sa hejdå innan Ida rullades in i hissen och sedan var det bara att åka hem och vänta.. Marcus meddelade sen att operationen gått bra och att Ida nu har två skruvar in i armen och armen är gipsad i 90 graders vinkel.. Gipset skall vara på i fyra veckor och sedan följer ytterligare fyra veckor utan stoj och lek.. I början på oktober får min lilla gumma leka som vanligt igen.. Stackarn.. :(

Igår fick jag hämta hem henne från sjukhuset och hon hade fått ett jättefint neonrosa bandage runt sin gipsade arm. Vi fikade hemma hos Marcus och sedan var det dags för mig att gå hem.. Känns inte kul att vara ifrån min dotter nu när hon har ont och besvärligt med sömn och allt runtomkring.. Jag ska gå över en sväng idag och pyssla en stund med Ida och Robin, jag köpte pysselböcker igår för att göra tillvaron en smula roligare.. :) Dagens väder är under all kritik, typiskt Sverigeväder som råder..


Astrid Lindgrens, undersökningsrummet.Inne i Idas vilorum. Hon har ont och vi väntar på operationen.Robin förstod inte riktigt vad som pågick, orolig var han för sin storasyster.Ida har opererats, armen gipsad i 90 grader.Mammas tappra flicka, äntligen hemma från sjukhuset!

RSS 2.0