Då så! Ansiktet ska på inför dagens bravader!


Undrar om vi är lika, jag och min dotter..? ;)


Boattrip!

I tisdags vaknade vi tjugo över fem på morgonen av att väckarklockan ringde. Dags för kryssning! Vi åkte båten Viking Line Isabella till Åbo. Det var väldigt skönt att komma ifrån Södertälje och bara vara för ett dygn. Maten serverad, underhållning på alla dess plan serverad.. Vi hängde nog mest i Knatteland! Barnen tyckte det var roligt och det var ju huvudsaken! Hade jag inte klickat in mig på sista minuten på Viking Lines hemsida så hade resan gått på 2300 kronor. Hytten hade då kostat 1700 kronor, men med sista minuten gick det på endast 300 kronor, två vuxna och två barn. Vilket väljer man?














Hachiko.

Jag rekommenderar varmt er att se denna film. Min syster berättade om filmen Hachiko och att man gråter floder när man ser den. Sagt och gjort, jag och John såg den i går och mycket riktigt störtbölade jag.

Filmen handlar om en HUND av rasen Akita. Han heter Hachiko. Husse dör och ja, Hachiko väntar troget varje dag på tågstationen på att husse ska komma hem igen... Filmen är baserad på en verklig händelse! Se den!






Aldrig mer Kapp Ahl!

Jag ska aldrig igen köpa kläder till barnen från Kapp Ahl! Jag köpte kallingar till Robin och dom sitter alldeles för snävt runt midjan. Korvskinn AB. Det har alltid varit så med Kapp Ahl, barnkläderna sitter som korvskinn trots att det skall vara rätt storlek! Är det undernärda barn som Kapp Ahl har som utgångstorlek? Jag har lärt mig min läxa nu, även när det kommer till kallingar. Jag har ett oöppnat 2-pack med kallingar som jag inte tänker använda. Carro, köpa till Hampe? Han är yngre än Robin och dessa bör passa Hampe! :) 98/104 i storlek. 50 spänn!

Tvättstugan har min uppmärksamhet idag och morfar har barnens! Skönt att få små pauser så här.. Vi ska nog passa på att vara ute mycket idag eftersom detta fina väder som råder inte kommer stanna. Imorgon blir det 13 grader kallt på dagen! Brrr!







Jag rättar till Idas klänning innan det egentligen tänkta fotografiet skall skapas:


Barnens morfar på besök!


Nynäshamn klockan 17.30..


Städa.

Livet blir inte glamourösare än så här just nu. Jag städar. Tog en paus och kollade sajbervärlden och barnen leker utanför. Gatukritor, såpbubblor och sparkbil och studsbollar.. Ja, allt kan de små roa sig med!

Dags att återvända till askungesagan.



Barnen har så många leksaker..

..att dom snart simmar i dom. Och ändå ska dom vara missnöjda och bråkar och kivas om exakt samma leksak hela tiden.. Jag vaknade upp halv åtta till total katastrof. Ungarna helt sjövilda och skrek och grinade och slogs.. Dom hade inte mer än preciiiis slagit upp sina blå och katastrofen var ett faktum. Imorgon har jag haft barnen i två veckor, det känns. :D

Jag vet inte, men när det blir sådana här morgnar så tappar jag all livslust.. Jag bara sjunker ihop och orkar ingenting.. Idag måste jag handla och hämta frånvarointygen från dagis.. Bara det känns som att kämpa sig igenom Ironman..

Give me strength.





Det här med ordet "pink" överallt..

Typ Princesspink.. Är det bara jag som har blivit en smula påverkad av Jenna Jamesons självbiografi? Typ ordet pink förkommer och menas då för musen.. Show more pink.. *hahaha*

Ja, ja..

Rosa mugg vill han ha!

Vilken natt jag hade! Jag är envis med att barnen nu ska sova i sina egna sängar hela natten. Det gör absolut ingenting om dom kommer på morgonen och gosar ner sig men detta börjar kännas jobbigt när det gäller hela natten. En snart fyraåring och en sexåring i min säng..? När dom har en varsin jättegosig säng att sova i? Förrförra natten sov dom som grisar hela natten i sitt rum men denna natt klev bägge upp och var tjuriga klockan 02.30.. Gissa vem som var envisast då? Jo, jag.. Jag bäddade ner ungarna för att sedan få kliva upp igen och bädda ner dom.. Klockan halv sex fick jag gå och sova! *GÄSP!* Då gav envisBoobin upp och somnade djupt igen. Jag är duktigt trött idag.. Robin likaså! Nattningen idag kommer gå hur fint som helst.. *hehe* Supernanny behövs inte här!

Det är måndag. Semester. Vila. Ångest. Jag vill ha pengar! Imorgon väntar lite shopping, det blev inte av idag eftersom jag upptäckte att barnbidraget visst kommer imorgon!



Shopping!

Jag måste shoppa imorgon.. Jag vet inte vad.. Men jag måste s.h.o.p.p.a!

Fyyyyy. Jag saknar fortfarande min bil...

God natt!







Men åååh!

Jag gjorde det igen. Pandaögon.. Jag och älskling var uppe till sent på natten och pratade och kuttrade och planerade resan som skall göras i början på augusti.. Sedan fanns det inte tid till sminkborttagning.. Vi sov som grisar!

Jordgubbar är ju bara för bäst! Myche med folsyra och c-vitamin och andra grejer som gör gott för kroppen! Jag tror jag ska leva på vaniljyoghurt och färska jordgubbar ett tag framöver. Med tanke på hur jag såg ut på Cypernbilderna! 57 kilo god damn it! Jag ska tillbaka till förra sommarens form (läs oform men sex kilo lättare än i dagsläget iallafall..) Inte blev det bättre då vi surplade Baileys, Smirnoff, Rom och cola och åt ute på restaurang varje dag under hela Cypernvistelsen heller! Det blir all inclusive denna kommande resa och då tror jag det blir lättare att hålla koll på vad man äter, jag väljer själv vad jag vill äta utan att det dryper av fett och grejer. Jag behöver egentligen inte gå ner i vikt, men ska jag fortsätta såhär så kommer jag inte i mina dyra jeans längre. Fornarinajeansen ligger i lådan och jag tänker banne mig komma i dom igen!

Just nu är det en arg mamma ute på gården som bara förmanar och gastar och blir lika gråhårig som jag kan bli på mina barn.. (Mitt fönster står öppet.) Känns skönt att jag inte är ensam om det iallafall. Ida är inne i en sorts sexårstrots.. Jag säger det, treårstrotsen är mildare än detta. Efter sexårstrotsen kommer ju tioårstrotsen och sedan tonåren.. Och ja.. Det slutar inte förrän barnen flyttar hemifrån! *skratt*

Min vita orkidéeeee har dukat under i denna värme.. Men den lila blommar så vackert! Det måste bli en trip till en blomaffär i veckan alternativt IKEA..

Duschen kallar och sedan sminka sig igen!

Herregud hur mitt sovrum såg ut under renoveringen!!




Södertälje in white!




Fan vad snö vi hade! :) Undrar om kommande vinter blir likadan igen?


Kanske blev lite väl mycket smink? Aldrig.

Idag satte jag fart på sminkpenslarna. Det var typ fem veckor sedan sist jag sminkade mig så här mycket, typ innan Cypern! Smink är alltid roligt, måste plantera ut visitkort här och där så jag kommer igång med sminkningarna ordentligt!

Ingen bloggerska i Stockholmstrakten/Södertälje som vill bli sminkad av mig? Första gången gratis! :)


I go crazy yo!

Semesterstarten är ett faktum! Gaah, så skönt!

Robins prickar har inte riktigt gett med sig, men det är inga gula finnar längre, dom har liksom torkat ut.. Och vissa har försvunnit. Men jag tänker envisas med att badda och smörja och omplåstra tills det inte syns ett skvatt. Jag har utvecklat svinkoppefobi nu.

När det kommer till Robins nattskräck så har omega-3 tillskottet MorEpa Mini-Junior hjälpt oss massor! Robin har inte haft ett enda utbrott i sömnen sedan jag började med omega-3. Han vaknar till men sitter alldeles sömndrucken och gnuggar ögonen och lägger sig sedan ner igen och somnar! Varför kom jag inte på detta tidigare, säg för två år sedan? Kunde ha besparat mig mycket tandangnissel. Och Robin hade fått sin skönhetssömn! Synd att omega-3 inte hjälper mot trots också! ;) Kapslarna kostar 295 kronor och räcker en månad.. Vad ska man göra? Det funkar ju så det är värt varenda krona.

Lördag sjunger ut sin bemärkelsedag idag och det vankas lördagsgodis och en tripp ner på stan kanske? Jag måste göra något då vi har suttit hemma hela veckan och inte gjort ett skit, typ. Ska hoppa in i duschen nu och sedan ta på mig ett nytt ansikte. Jag slarvade med sminket igår och har idag vaknat upp med pandaögon.



Make up..

Tror faktiskt jag tar och sminkar mig idag, evigheter sedan sist! :D Barnen sitter på balkongen och ritar och leker med nallepuhtelefonen.. Det känns väldigt bra att det inte är lika varmt denna förmiddag som igår till exempelt..

Sminket kallar!





TIPS! Vackra ben?

Visserligen används denna underbara hudkräm till ansiktet, men jag använder den också på mina ben! Huden får en otrolig lyster och så luktar krämen gott också! 308 kronor kostar den!


Aloe Deep Moisturzing Cream

Aloe Deep Moisturzing Cream ingår I Sonya Skin Care Collection. Innehåller effektiva fukttillförande och skyddande ämnen. Bland dessa märks särskilt Aloe vera, oljor från macadaminöt och solrosfrön, hyaluronsyra, mjölksyra och arginin, plus ceramider och tallbarksextrakt (en mycket effektiv antioxidant). Tillsammans ger dessa ämnen en fräsch hud med ungdomlig lyster. Aloe Deep Moisturizing Cream är bra som nattkräm för alla hudtyper och dagkräm för normal till torr hud. Innehåller varken parabener eller mineraloljor. Innehåller 71g.





Svinkoppa dag nr?

Nåväl, jag måste säga att det är på väg åt helt rätt håll! Jag köpte nytt bandage och kompresser samt en antibakteriell kräm som heter Microcid igår. Jag tror jag klarar mig utan vårdcentralens humbug. Det gäller bara att underhålla kopporna flera gånger om dagen så går det över av sig självt. Robin har det inlindat så han sprider inte det vidare någonstans.

Igår kväll kollade jag och John på en film: Grown Ups. Jag vet inte vad jag ska säga.. Som alltid i de flesta filmer fanns det ljusglimtar men i det stora hela hade jag klarat mig utan att se den. Adam Sandlerfilmer ligger mig varmt om hjärtat vanligtvis men jag vet inte vad som har hänt.. Funny People var kass också..

Dagen har liksom bara börjat så jag avrundar nu och hoppas på att det händer något piffigt under dagen, vilket är lika med noll. Jag vabbar.



När jag var liten!


Var detta det absolut bästa sommarlovsmorgonsprogrammet! :)





Jag läser en bok..

.som följde med tidningen Hälsa. Fyra Grundstenar Till Ett Bättre Liv. Jag läste 60 sidor rakt av från det jag öppnade boken.. Tänkte fortsätta strax igen.. :) Jag vabbar ju som sagt veckan ut så att läsa en bok sitter ju på sin plats. Ida röjer ute på gården med sina kompisar och jag och Robin häckar här hemma.. Jag har ringt vårdcentralen och väntar på att dom skall ringa upp, jag tycker att Robin ska få penicillin mot detta nu. Svinkoppor.. Hoppas jag och Ida klarar oss! Det blir ett besök till apoteket oavsett idag.. Nya kompresser och bandage. Det känns som om det kliar över hela kroppen! *s*



Sötisarna på Skansen.




Vill inte vabba mer..

Nu är jag trött på vabberiet. Jag behöver umgås med vuxna människor då man får förmana och passa och uppfostra barnen hela dagarna.. Jag är riktigt psykiskt trött idag. Jag ska höra med barnens far om han kan tänka sig se efter barnen imorgon och på fredag. Hoppas, hoppas! :D Hemska jag, va?

Man får ju lite gjort iallafall när man är hemma.. Men jag längtar verkligen efter semestern! Man får koppla av totalt och bara ta dagarna som dom kommer. Man behöver inte ha ångest över att man är hemma från jobbet.. Jag hoppas att vädergudarna låter oss ha en fin sommar med mycket sol och värme och skulle jag få önska mig en sak till så vore det cirka 15 graders värme om natten så att man kan vädra ut all varm luft som står still i lägenheten på dagarna.. Kvavt och jobbigt faktiskt.

Jag satte ett nytt omslag på Robins utslag nyss. "Kopporna" har liksom spruckit och de gula är borta men det har inte bildats några sår..? Vad sjutton är detta? Men jag kör på med klorhexidinomslag och baddar prickarna på magen så ska det nog bli bra. Robin har inte fått fler prickar iallafall.. Blir det inte bättre till imorgon så får vårdcentralen ta emot ett Robinbesök.


Herregud så barnen äter! Bägge måste vara i en tillväxtperiod eller nåt! :)




Dotter frisk MEN sonen..

..har fått svinkoppor. Så det blir VAB resten av veckan. Jobbet lär ju bli nöjda på mig.. Imorgon åker vi igen till vårdcentralen och kräver att få en salva som heter Altargo utskriven. Robin har sett ut såhär sedan i söndags och nu har det blivit värre. Sköterskan kollade på Robins arm igår och hon sa att det bara är lite eksem.. EKSEM?! Hell no. Svinkoppor it is. Check it out!




Haha, barskåpet på hotellet..

Cypern. Vi plockade ut hotellets grejer och satte in våra egna. Typ massor med alkohol fast här behövs påfyllning! *hahaha*


Det stavas VAB.

Ja... Jag vet inte riktigt vad Ida har drabbats av. Hon fick megafeber och ont i halsen i fredags så jag fick åka hem sista timmen från jobbet och hämta hem barnen från dagis.. Ida hade megafeber till och från i två dygn och nu har hon fått röda prickar över kinderna och kroppen.. Febern är borta och jag velar mellan Scharlakansfeber och Femte Sjukan. Svinkoppor är det inte. Tredagarsfeber hade hon som bebis.. Och Ida känns väldigt pigg. Jag tänkte att jag avvaktar under dagen och ser åt vilket håll det drar, eventuellt kanske jag borde ringa doktorn redan nu och boka en tid för bedömning..
Jo, jag ringde vårdcentralen nu och inväntar en tid.. Så det får bli doktorn idag redan. Onödigt att vänta till imorgon, vi måste ju veta vad det handlar om. Ida är pigg och är det bara typ värmeutslag så är det onödigt att hålla henne hemma från dagis.

Jag drömde om min morbror som gick bort för fem år sedan.. Jag och John åkte till Hallsberg och stannade utanför "det blåaste huset på Bryggaregatan". Morbror kom ut på trappan och slog ut armarna och jag sprang och gav honom en stor kram.. Var inte så roligt att vakna sen. Det har hänt skumma grejer sedan han dog, jag talar om "spökerier". När Ida var sex månader så stod jag och diskade och Ida låg och sov i sovrummet. Plötsligt "ser" jag morbror stå vid Ida och han tittar på henne och ler och vänder sig sedan om och ler och nickar försiktigt. Som om han liksom hälsade på innan han drog vidare. Samma dag som han dog, gick mamma och plockade ihop ordrar på hyllfack. Hon var ensam och hörde plötsligt att någon drog sitt sista andetag. Mamma sa högt att hon ville inte se. Och inväntade sedan besked. Telefonen ringde hemma och dåliga nyheter utdelades. Och mycket riktig var det S hon hade hört när hon hade jobbat. Hon stod och diskade en dag en tid senare och hon kände sig iakttagen. Hon tänkte att det var S, och sa högt att "Om du har det bra, släck ett ljus." Och ögonblicket senare slocknade fläktlampan.. Min mormor vet saker innan det sker.. Jag drömmer sanndrömmar och jag kan se vissa saker. Om något går dåligt så vet jag att saker och ting blir ännu bättre än förr. Det är som om någon/något inom mig viskar att ge inte upp, det blir som du vill snart, snart.. Det är inte jag som övertygar mig själv liksom. Ungefär så som personer som spelar mycket, skrapar triss ofta och dylikt, dom "vet" att vinsten sitter snart. Men för mig är det på riktigt. Känslan alltså, att något stort kommer hända i mitt liv och det finns ingenting att vara deppig för. Jag vill bara veta vad sjutton det är redan nu! Låter jag helt krejsi nu? *hahaha* Det är min skyddsängel som talar..

Jag vet inte vart livet bär av, men för mig är det åt helt rätt håll. Och jag väntar med spänning på allt gott som skall hända.

Complete..




Jag älskar dig så djupt..







Söndag, tvättstuga och..

..ingenting mer. Barnens morfar kommer snart på besök igen! Han var här igår och då åkte vi till stranden med barnen och sedan en sväng till Skansen. Det gör jag inte om igen, alltså Skansen. Barnen fick inte ut något av det, bara gnäll och gnäll.. Grönan hade gett mycket mer. Så det dröjer några år tills jag åker dit med barnen igen. Men en tripp till Grönan blir det framöver iallafall och många fler utflykter. Jag måste vänta på att min semester drar igång bara! Tio arbetsdagar kvar..

Första gången i år som jag inte firade midsommarafton. Jag satt själv hemma hela dagen och gjorde absolut ingenting särskilt. Jag städade lite grann och tvättade.. Den enda som hörde av sig var Carro dessutom! På kvällen kom min älskade och höll mig sällskap. *pusso* Finns inga högtider utan mina barn hos mig..

Äh, jag orkar inte skriva nå mer.. Känns som meningslöst att ha en blogg överhuvudtaget!


Smörgåstårta.


RSS 2.0