Separationsångest.

En efter en trillar dom bort. Nya avdelningar, nya vänner.. Mikko börjar på Gärtuna på måndag, Lena slutar också och börjar två våningar ner, Miled börjar också i Gärtuna på måndag.. Ingenting blir längre som förr och med tanke på att två skift slås ihop så kan det hela bli en väldigt intressant utgång.. Jag känner mig ledsen.

So long, mina vänner.Jag har funderat på detta..

Jag har hittills lagat tre hål i mina tänder. Jag hade inga som helst besvär innan, jag sätter mig glatt i tandläkarstolen och får det bekräftat att jag har ett hål i en tand. (Hur? Vart?! Blir min reaktion.) Och efter att bedövningen har släppt och jag är tusen kronor FATTIGARE, så gör det ont. Chips, knäckebröd, ja allt av föda som kan titulera sig som knaprigt, gör ONT att tugga på. För två år sedan lagade jag mitt första hål. Jag har fortfarande ont. Jag lagade ett tredje hål för en månad sedan och ilningarna och smärtan är värre än att föda barn, typ.

Nå, en ny arbetsvecka hägrar och det är min sista kvällspassvecka på sisådär fyra månader. Nästa vecka går vi över på dagtid, och det känns faktiskt ganska skönt. Synd bara på pengarna som säger *poff*!

Och för att göra min blogg tråkigare så bjuder jag på ytterligare en knaskattvideo:Kossan.se

Det här är varför jag älskar katter!

Skruva upp ljudet också. :)


Kossan.se

Sjukstugan envisas.

Robin är hemma hos mig idag! Imorgon bitti har vi tid på Huddinge Sjukhus, och jag tyckte det kunde vara mysigt med lite kvalitetstid på tu man hand. Sist var jag och Ida på sydpoolen och badade på min lediga fredag, men olyckligtvis är Robin sjuk idag så det blir bara mys här hemma. Chokladpudding, glass och ostbågar varvat med god frukt och mat, och en rolig film får duga för oss.

Skönt att det är fredag!Omotiverad kvinna.

Dag två. Tristessen har satt in och jag känner mig en SMULA omotiverad att göra något. För att kunna göra något överhuvudtaget krävs det att det finns uppgifter att utföra också. *sigh* Jag talar om mitt arbete. Jag får trösta mig med att det är lättförtjänta pengar. :)

Tidigare idag gick vi fyra stycken från skiftet och spelade badminton innan jobbet. Alltid kul att röra på fläsket men det bästa var ju BASTUN! Aaaah, hur länge sedan var det inte sist jag bastade?

Jag kommer inte ens på något roligt att skriva om här på bloggen.. Nå!


Mitt IQ = 124.
Bloggar från jobbet!

Stillestånd hela kvällen, jag har surfat runt på bloggar och hemnet och skvaller och Kossan.se. Men det börjar sina på underhållning ute i cybervärlden.. Kanske skulle ha spelat tärningskrysset med det övriga rastlösa folket men Mikko har listat ut hur man gör för att vinna. Så.. Jag vet ju också hur man ska gå till väga för att vinna, men.. Om alla vet så blir det ju ingen match heller.

Beställde hem schyssta streetskor till barnen idag, ett par Adidas och ett par Puma. Givetvis är Idas skor vita och rosa! Robins Adidas är vita med svarta ränder, och jag tror faktiskt att han kommer att gilla dom! Jag måste också inhandla ett par pjucks, men det får snällt vänta. Barnen går alltid först! :)

Nehe, nu ska jag och J skruva upp korthållare ute i gången.

Har du 40 minuter till övers? Testa ditt IQ!  http://www.mensa.dk.

Vad fick du för resultat?
Om jag ska jämföra foundations då?

När jag började min utbildning som makeupartist, fick jag en makeupväska med sjukt mycket smink i alla dess färger och nyanser. Jag måste säga att produkterna faktiskt är riktigt bra! Jag köpte en foundation för några veckor sedan från makeupstore, och tyckte att den var helt okej till en början. En eftermiddag rann det tårar och givetvis hade jag denna foundation i ansiktet då. Resultatet blev ju randiga foundationkinder. När jag använder "mitt" märke så sitter sminket som berget när det rinner tårar! Det blir inga rinningar så att säga.. Dessutom är sminket allergivänligt, det innehåller varken mineraler eller metaller och det låter huden andas samtidigt som det vårdar hyn.

Så foundationfajten slutade, Makeupstore versus Sonya CC= 0-1

       


Det blev solsken till slut!

Jag hamnade i en svacka för ett tag denna morgon. Kände mig deppad och hade allmän olustkänsla. Ida kom hem för en stund sedan och grät! Ett par flickor hade tagit hennes sandleksaker och dom sa att det var deras leksaker. Jag sa åt Ida att gå raka vägen ut och ta tillbaka leksakerna. Sagt och nästan gjort. Jag ställde mig i fönstret och såg då att flickorna inte alls gav tillbaka sakerna. Mammahjärtat mitt såg rött! Jag gick ut rosenrasande och möttes av en gråtande Ida, flickorna hade slagit till Ida mitt på huvudet med en av sakerna! Medan jag rörde mig mot Ida så sprang flickorna fort hem! Deras mamma stod i fönstret och jag ropade högt och förbannat att hon skall hålla reda på sina ungar och att hon borde lära dom VETT! Det är inte första gången detta händer.. Robin har blivit slagen med en pinne av ena flickan och ett par andra grannflickor har blivit rivna i håret och så vidare.. Ida anmärker nästan varje gång dessa flickor har varit ute på gården att det är något dom har sagt eller gjort. Vi talar om flickor som är typ 4-6 år gamla. Jag kan bara föreställa mig hur dessa problembarn har det hemma. För att det är därifrån de flesta barn lär sig, tyvärr.. Jag sa till Ida att inte leka igen med dessa flickor och att inte låna ut något till dom. Man ska bara ha snälla vänner och Ida vet vad som är rätt eller fel.. Man tar inte andra saker och säger att dom är ens egna, och så slår man heller inte på andra barn efter det. Man ska inte slåss överhuvudtaget. Det gjorde ont att se Ida så himla ledsen.. Men nu är hon ute igen och leker med dom snälla grannflickorna. Leksakerna fick stanna hemma..

Dagen bjuder visst på solsken nu, och jag och Robin ska klä på oss och gå ut till Ida. Sedan bjuder mormor (min mama) på mat. Köttfärslimpa.. *yuuuum* Mamas cooking is the bomb!Björn Skifs.

Mikko sjöng Håll Mitt Hjärta på förra årets kryssning. Vi tanter stod och grät! :) Jag har inte lyssnat på låten sedan dess, förrän idag. Det jag inte förstår är varför den passar som begravningslåt..? För mig betyder den något helt annat.


Håll mitt hjärta - håll min själ
Lägg mitt huvud i ditt knä
Säg att du menar och vill mig väl
Håll mitt hjärta - håll min själ

Som jag väntat alla år
Du kan läka mina sår
Ta mina händer och gör mig hel
Ta mitt hjärta - ta min själ

Håll mitt hjärta - håll min själ
Låt mig bara stanna här
Så allt jag ber dig, allt jag begär

Håll mitt hjärta - håll min själ
Vem är din favorit i Desperate Housewives?

Jag måste helt klart säga Gabriella Solis. Enbart för att Eva Longoria är så otroligt vacker!

Konsten att välja glädje!

Det kan vara himla svårt ibland. Det spelar ingen roll, du är negativt inställd till allt ändå. För mycket strumpor på golvet, andra ska skärpa till sig, det är hans/hennes fel att jag är arg osv. Det som är så intressant är att varje gång du tänker en negativ tanke om en annan människa, så är det i själva verket ett meddelande till dig själv. Ska vi dra några exempel?
Vi säger att du stör dig på en tjej, hon är jätteduktig i skolan/jobbet. Ingenting är svårt för henne och hon tycks ha allt. Du själv kanske kämpar på och kanske inte orkar göra ditt bästa, och istället kanaliserar du din irritation på någon som tar för sig och är duktig. Du vill ju vara den tjejen, men något hindrar dig! Vad?
Sedan finns det tjejer som pratar skit om andra typ hela tiden. Det formligen lyser i pannan på dom att "Hey! Vi mår inte bra så vi måste snacka skit om människor som har det bra!" Dessa personer är inte glada och nöjda över sig själva, kanske rädda också?
Berra på jobbet har vunnit tre miljoner på lotto! Hur många glädjs EGENTLIGEN åt hans fina vinst? Människor surar och tycker visst att Berra har blivit så märkvärdig?

Vad kan man göra för att vända sin negativa inställning? Det allra första steget är att man inte skall göra sig till ett offer. Tänk dig att du går förbi en okänd grupp av människor och i det ögonblicket du har passerat så brister gruppen ut i skratt. Du fortsätter att gå och tror att dom skrattar åt dig! Vad som egentligen hände var att en grupp goda vänner gick och pratade minnen med varandra och la inte märke till att du gick förbi. Offer.
En kvinna har levt med sin man i tio år, han misshandlar henne fysiskt och psykiskt. Hon klandrar sig själv för varje ont slag och sårande ord. Det måste ju vara fel på henne, eftersom han är så arg på henne. Trots att hon vänder ut och in på sig själv så fortsätter misshandeln. Ingenting duger.. Hon tänker att ingen annan man kommer vilja ha henne ändå, hon är ju så värdelös. Och hon stannar kvar. År ut och år in. Det är aldrig kärleksfullt mot dig själv eller någon annan, att vara någons dörrmatta. Tänk på det!
Mycket av ditt egna negativa tänkande ställer till det för dig! Det är mycket lättare att tänka negativt än positivt, eller hur? Något som kom att bli en avgörande del i mitt liv var den dagen då jag såg The Secret. Något hände inom mig och jag insåg att min livssituation som jag befann mig i då, var ohållbar. Det livet var inte alls i linje med vad jag alltid hade önskat mig. Jag sårade mig själv, jag var känslomässigt självdestruktiv och varje sårande tanke jag hade om mig själv började så sakta suddas ut. Och när jag sedan såg Kay Pollaks "Att välja glädje", var det fastspikat. Här ska till förändring. Det tog tid men idag, ett och ett halvt år senare, lever jag ett liv med så mycket glädje, att jag knappt kan förstå att det är sant! Vad var det jag var så rädd för egentligen, när jag tänker tillbaka några år? Det var mina negativa tankar och brist på självtro som ställde till det så illa för mig.

Nästa gång du hör någon skvallra och snacka skit, lägg dig inte i och snacka själv, utan fundera istället på vad du kan lära dig om dig själv och andra i den situationen istället. Du kanske kan fråga personen rätt ut hur hon eller han mår istället. Egentligen. Glöm inte att personer som aktivt pratar illa om andra i din närvaro, pratar garanterat skit om dig också när du har gått.
Nästa gång en person i din närhet upplever en enorm glädje och framgång, gläds dig åt honom/henne istället! Nästa gång kan det vara din tur! Och inte skulle du bli glad av att människor i din omgivning surar åt dig då, eller hur?
Och ta aldrig, någonsin, skit från en annan människa. Har du sådana energikrävande människor i din bekantskapskrets, bryt istället. Omge dig själv med personer du trivs med!

Jag tränar själv varje dag med att tänka positivt, jag misslyckas duktigt vissa dagar med det. Men i det stora hela har jag verkligen ändrat inställning till allt i livet! Och jag mår bara bättre, och bättre! Lycklig är ordet!Makeuptips: Snyggt målade ögonfransar!


Brukar du tillhöra skaran som bara målar på lager efter lager med mascara? Resultatet brukar oftast bli katastrofalt fula, tjocka spindelben och du tycker att du har tjocka och fina fransar. Nå.. Jag kan säga att DET går fet-bort. Så här gör du för att lyckas:

Måla en rak och fin linje längs övre fransraden med antingen en kajalpenna eller en ögonskugga med en snedställd pensel. Blunda och samtidigt lyft ögonlocket litet med ett finger för att komma emellan ögonfransarna med kajalen/ögonskuggan.

För att ge ett fylligt intryck, skall du måla med svart kajal på den övre blöta fransraden. Blinka några gånger och fyll på med mera kajal. Fortsätt så tills det inte syns något mera "vitt" på fransraden.
När du skall måla på mascara, rullar du borsten samtidigt som du sicksackar ut mot franstopparna! Och skulle det vara så att du har bångstyriga ögonfransar så finns det en superpiffig ögonfransborste, som du liksom kammar igenom fransarna efter första lagret mascara. Låt sedan torka, och måla på ett till lager mascara. Ta-daaah!

Undrar om inte det är Kissie som har brutalt fult målade ögonfransar? http://www.kissies.se/

Ugnsrengöring är lika med:

Crap. Jag har just skurat ur ugnen. Den hade drabbats av en frän, rutten lukt av någonting.. Ville pjuka varje gång jag öppnade ugnen. Men NU luktar det "citron". Duktig husfru. Tvättstugan är igång också, och jag ska snart fortsätta dammsuga här hemma. Helst av allt skulle jag vilja vara nyduschad, friserad och sminkad och sitta i soffan med ett glas vitt och bara koppla av, men man hinner på sin höjd med att duscha idag och kanske borsta igenom håret! Lyxar jag till det så blir det en hästsvans! *haha* Ljuva småbarnslivet bjuder inte på mer än så, i tidsväg alltså. För att när kvällen kommer så är jag alldeles för trött för att sätta igång med något större skönhetsprojekt! Och klockan har slagit sen kväll..

Okej, bara några veckor kvar till Cypern! Och inte har jag kommit i någon vidare beachform. Det har blivit sämre på den fronten faktiskt. Konstigt nog blev jag bara rundare om kroppen så fort jag började äta bättre och röra på mig mer. Så jag skiter i det där nu, och tar promenader och inbillar mig att jag är fin som jag är istället. :D
"Eggrolls! Victory! Eggrolls! Revenge!! Eggrolls!" -
The Simpsons Game. 

Längtar som bara den..


Det ser ut att bli en tur till Toys R´ Us idag!

Vi väntar bara på att Ida ska komma hem från innebandyskolan. Sedan kommer morfars plånbok att svida. :)
Dags att göra sig iordning kanske..?

Vad gör ni idag?

Grattis mitt hjärtas fröjd och glädje!
Pannkakor, fredag och godis. Och en förkylning på det.

Vi har stekt pannkakor, vi äter godis nu och jag befinner mig i en förkylning. Blir inget badhus denna helg inte!
Dags för en dusch, barnen ser på Simpsonsfilmen. Lika bra att passa på när det är så lugnt just nu! :)


By the way, jag saknar min bil....


Med nyvakna ögon och ett stort tomt gap, inledde jag dagen med ett:

WTF?! Snö. Jag konstaterade bestämt till goding igår att "här blir det minsann ingen mera snö! Våren är HÄR!" Sorry, jag tar tillbaka det. Men jag hoppas att dagens väderväxling bara var ett trick från naturen, ett försenat aprilskämt. För att nu vill jag ha vår! Jag vill ha sol och värme och jag vill ta långa promenader och bara prata och prata och stanna upp då och då och njuta av solens värmande strålar mot mitt ansikte.

Barnens morfar är på besök idag! Just nu spelas det pingis, och jag kan passa på att sätta mig här och blogga en stund. Vi är mätta på princesstårta och blåbärsbullar, vi firade morfars fördelsedag! Dotter Ida sade igår att hon vill fylla år på sommaren istället, med motiveringen att sommaren är närmare än vintern just nu. Och när vill Ida fylla år när sommaren är över då? På vintern såklart! *haha* Barn är så roliga!

Det har varit skönt med ledighet, vädret har varit över förväntan med ett stort undantag för idag! Imorgon väntar arbetsveckan igen.. Vi går troligtvis mot dagtidsskift i maj, kommer faktiskt bli jätteskönt eftersom jag blir så trött av att jobba tvåskift. Men vad som händer efter semestern är ännu ett frågetecken. Jag vill tro på att allting kommer att lösa sig, hittills har jag haft ett enormt flyt när det gäller allt!


RSS 2.0