Ketos igen!

Det krävs tydligen några resor fram och tillbaka för att lära känna sin kropp också. Iallafall när det kommer till kosten! Vaknade upp idag och kände att energinivån påminde om tidigare i somras då jag körde världens godaste, bästa och mättande deff! Nämligen TLGD. Maten består av en mycket låg andel kolhydrater, mycket BRA fett (ej LCHF!) och protein x 2 gram per kroppskilo. Sparsamt med mjölkprodukter och gluten. Man äter mycket nyttiga livsmedel med andra ord. Och med det följer en rad positiva effekter. Du blir sjukt glad (nästan onormalt glad!), inga humördippar eller nedstämdhet, mycket sällan ont i magen, ingen svullen och uppblåst mage, du får en otrolig energi i kroppen eftersom kroppen använder sig av ketonerna som frigörs när du hamnat i ketosfas istället för kolhydratsdrift. Dvs du bränner bort fett vad du än gör, springer, går, gymmar. Att sätta kroppen i ketos är muskelbevarande så det är bara att kötta på, fett är nästan det enda som förbrukas! Det gäller att äta ordentligt för att om man hamnar i svältketos gäller inte reglerna längre när det kommer till muskelbevarande förstås. Hur vet man att man hamnat i ketos? Du köper Ketostix på Apoteket och dessa mäter mängden ketoner i urinet. Den första veckan är det mycket vätska som försvinner från kroppen och det är i vecka 2 det börjar smälta bort fett! I vecka 2 brukar de flesta få utslag på Ketostix att de befinner sig i ketos. Jag körde något grönjävligt strikt i somras med TLGD och fick ruggigt roliga resultat och jag tror nog att jag kör samma upplägg nu också MEN inte lika strikt. 
Hur äter jag då? Jo, här är en lista på vad jag vräker i mig:
 
-Lax
-Kyckling 
-Rött kött 1 gång i veckan
-Avocado 
-Valnötter, Cashewnötter, Paranötter
-Sparris
-Krispsallad, Gurka, Pärltomater
-Ica Basic Salladsost (sjukt god!)
-Rydbergs/Lohmanders Bearnaisesås
-Äkta Majonnäs
-Linfröolja 1 msk till sparrisen
-Ekologiska Ägg
-Omega 3 kapslar från Mor Epa (2 om dagen)
-Nutritech Protein Pancakes
-Easy Whey Protein, märket Strength. (Finns att köpa hos Putte på Dalgatan.)
-Questbars i alla möjliga smaker!
-Kalcipos från Apoteket. Måste fylla på med kalcium eftersom man är försiktigt med mjölkprodukter också. 
 
Du räknar inte heller kalorier utan det är bara att vräka på med bea eller majonnäs! Proteinet däremot skall du vara lite striktare med och kolhydraternas frånvaro är a och o för att lyckas. Ni kan haja paniken man känner de första veckorna när man sitter där vid matbordet och skall äta massor med bea eller majonnäs! Media har varit duktiga på att framställa fett som boven nummer ett och att det skall undvikas till varje pris. Så är det faktiskt inte. Det är socker, socker och återigen socker som är den absolut största boven. Äter du mycket kolhydrater tillsammans med mycket fett lägger du på dig! Dessa två är som motpoler till varandra typ.. Äter du en hög kolhydratskost skall du vara försiktig med vad för slags fett du stoppar i dig. Äter du en högfettskost skall du vara försiktigt med vilka slags kolhydrater du stoppar i dig. Ni hajar..? 
Självklart får man ha en cheatday en gång i veckan! Så helt galen behöver man inte bli av denna kosthållning! Otippat blir det då att man vräker i sig kolhydrater och här gäller att skippa fettet samma dag. Ni vet, motpoler.. ;-)
Så, denna morgon visade Ketostix att jag befinner mig i Ketos! Nu kör vi! 
 
Speak up!
Kenny

Fan va du kan då! Jäkla tur han har john ;)
Allt du lagar är väl mer eller mindre nyttigt:)

Svar: Jo, det vågar jag nog påstå att det är! Är väldigt mån om vad vi äter här hemma! Får panik av halvfabrikat! :-) och blir det halvfabrikat ändå så skall det vara så rent som möjligt då också! Är innehållsförteckningen lång och obegriplig skall man inte äta det överhuvudtaget!
Jag hoppas att John är medveten om vilken tur han har! :-D
Mervi

2013-11-09 @ 15:08:14
Sanna Johansson

Hoho! Bra inlägg! Sugen på att prova! Vart köper du questbars?
Ha det bäst!
/sanna

Svar: Hellu! Jag köper Questbars hos proteinbutiken.se, bodyaction.nu, gymgrossisten.se bland annat..! Dom tar slut väldigt fort! :-) Då får man Googla på Questbar och se vilka som ännu har i lager! :-)
Mervi

2013-11-09 @ 17:36:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (Hemliga klubben råder!)

Din blogg/hemsida:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0